«Ανθεί» το εμπόριο παιδιών στην Αιθιοπία
Περίπου 20.000 παιδιά από την Αιθιοπία πωλούνται κάθε χρόνο για μια... χούφτα ευρώ, αποκαλύπτει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Τα κορίτσια πωλούνται για να γίνουν ιερόδουλες ή οικιακοί βοηθοί, ενώ τα αγόρια γίνονται εργάτες κλωστοϋφαντουργίας.
71
Περίπου 20.000 παιδιά από την Αιθιοπία πωλούνται κάθε χρόνο στην τιμή του ενός ή των δύο ευρώ, αποκαλύπτει έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΟΙΜ). Τα κορίτσια πωλούνται για να γίνουν ιερόδουλες ή οικιακοί βοηθοί, ενώ τα αγόρια γίνονται εργάτες κλωστοϋφαντουργίας, για ένα πενιχρό μηνιαίο εισόδημα από ένα έως δέκα ευρώ.
«Περίπου 20.000 παιδιά στην Αιθιοπία πέφτουν κάθε χρόνο θύματα για την παγκόσμιο αγορά» δήλωσε στον Τύπο η ειδική του ΟΙΜ, Έιλεμ Μπρουκ.
«Τα παιδιά αγοράζονται από αγροτικές περιοχές έναντι 10 ή 20 μπιρ (ένα ή δύο ευρώ) από τους γονείς τους, συχνά με την υπόσχεση ότι θα λάβουν μια σωστή εκπαίδευση, και εν συνεχεία πωλούνται στις μεγάλες πόλεις» τόνισε, προσθέτοντας ότι τα παιδιά αυτά είναι συνήθως ηλικίας από 10 έως 18 ετών. Οι αγοραπωλησίες για τα 2/3 εξ αυτών των παιδιών εκτελούνται από επαγγελματικά γραφεία.
Σύμφωνα με τον ΟΙΜ, το εμπόριο παιδιών είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο εσωτερικό της Αιθιοπίας, ενώ η αντίστοιχη προώθηση παιδιών στο εξωτερικό έχει αρχίσει να γιγαντώνεται τα τελευταία χρόνια, μολονότι που οι ποινές που προβλέπονται στη χώρα για το εμπόριο ανθρώπων φθάνουν έως και κάθειρξη 20 ετών.
«Οι καταδίκες είναι εξαιρετικά σπάνιες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η δραστηριότητα του εμπορίου παιδιών συγκαλύπτεται από μια πρόφαση υιοθεσίας και συνεπώς είναι δύσκολο να αποδειχθεί το έγκλημα» τόνισε η κ. Μπρουκ.
Και κατέληξε: «Το εμπόριο ανθρώπων αποτελεί ένα από τα πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενα εγκλήματα στον κόσμο, με ετήσια κέρδη που φτάνουν περίπου στα 10 δισ. ευρώ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
- Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ελεύθερος υπό όρους μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοσή του
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
- ΟΟΣΑ: Στην 4η θέση με τον υψηλότερο πληθωρισμό η Ελλάδα τον Μάιο
- «Ο Κουλιεράκης είναι στο στόχαστρο της Κόβεντρι» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442