27

Πάνω από τα 64 δολάρια το βαρέλι σκαρφαλώνουν οι τιμές του πετρελαίου, σημειώνοντας άνοδο 1,50 δολαρίων έναντι της περασμένης Παρασκευής, καθώς μία νέα τροπική καταιγίδα απειλεί να πλήξει τον Κόλπο του Μεξικού, για τρίτη φορά φέτος.

Οι ανησυχίες για υποχώρηση της ζήτησης επισκιάστηκαν τη Δευτέρα από την τροπική καταιγίδα Ντιπρέσιον 24 (Depression 24), 250 χλμ νοτιοανατολικά των νησιών Καϊμάν.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι η καταιγίδα μπορεί να εξελιχθεί σε τυφώνα μέσα στην ημέρα και να κατευθυνθεί προς τον Κόλπο του Μεξικού έως το τέλος της εβδομάδας.

Το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 1,50 δολάρια στα 64,13 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ ενισχύεται κατά 1,40 δολάρια στα 60,88 δολάρια.

Το πετρέλαιο ενισχύθηκε κατά 79 σεντς την προηγούμενη εβδομάδα, από το χαμηλό 10 εβδομάδων, στα 60,35 δολάρια, λόγω των ενδείξεων ότι οι υψηλές τιμές πλήττουνν την κατανάλωση.

«Η αγορά είναι νευρική απέναντι στο ενδεχόμενο μίας νέας καταιγίδας, ενώ τα αποθέματα παραμένουν περιορισμένα και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δεν έχουν ανακάμψει πλήρως [από τους προηγούμενους τυφώνες]», είπε στο Reuters στέλεχος της Mizuho Corporate Bank στο Τόκιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ