71

Σκληρή επίθεση Χατζησωκράτη για την πρόταση Αλαβάνου να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα Τσίπρα για τη δημαρχία της Αθήνας. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ μίλησε για «λογικές γκρουπούσκουλου», τονίζοντας ότι η πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ στερεί την Αριστερά από υποψήφιο με αναμφισβήτητη διεισδυτικότητα σε ψηφοφόρους τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης είπε χαρακτηριστικά ότι το «φυγή προς τα μπρος» της νέας πρότασης του Αλέκου Αλαβάνου μπορεί να καταλήξει στο… «μπρος γκρεμός» μόνο.

«Ο ΣΥΝ έχει μια μεγάλη ιστορία και σημαντικές επιτυχίες στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Είναι κρίμα που ορισμένοι τον οδηγούν σε λογικές γκρουπούσκουλου» προσέθεσε.

«Στις επόμενες εκλογές» σημείωσε ο κ. Χατζησωκράτης, «το επαπειλούμενο 42% για την εκλογή δημάρχου οδηγεί σε μάχη για τη δημαρχία της Αθήνας, που αναμένεται να πάρει τα πιο σκληρά χαρακτηριστικά της, με τις δυνάμεις του δικομματισμού να τα δίνουν όλα σε υποψηφίους και μέσα».

«Φωτογραφίζοντας» τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, η πρόταση για την υποψηφιότητα του οποίου απεσύρθη από τον Αλέκο Αλαβάνο, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ τονίζει ότι «η νέα πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ στερεί την Αριστερά από υποψήφιο με αναμφισβήτητη διεισδυτικότητα σε ψηφοφόρους τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, καθώς και με δημόσια εικόνα ως ο πολιτικός της Αριστεράς με τη μεγαλύτερη σχέση με το χώρο της οικολογίας και τις παρεμβάσεις του για το περιβάλλον».

«Το σημαντικότερο όμως ζήτημα για το ΣΥΝ είναι η στέρηση της πολιτικής αυτονομίας του απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Καθοριστικές θέσεις τους τίθενται υπό την αδειοδότηση των συνεργαζομένων στο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές προσώπων κρίνονται στη βάση των πολιτικών απόψεων των φορέων τους».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ