Ακαρπες οι διαπραγματεύσεις Επ.Κεφαλαιαγοράς – ΣΜΕΧΑ για την κατάργηση του «Τ+3»
Κανένα αποτέλεσμα δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης μεταξύ του ΣΜΕΧΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο θέμα της κατάργησης του «Τ+3» (δηλαδή της δυνατότητας του συμψηφισμού αγορών-πωλήσεων εντός τριών ημερών).
27
Κανένα αποτέλεσμα δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης μεταξύ του ΣΜΕΧΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο θέμα της κατάργησης του «Τ+3».
Το ΔΣ του ΣΜΕΧΑ ζητά συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Οικονομίας Γ.Μέργο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Α.Πιλάβιο, προκειμένου να καταθέσει την πρότασή του για την αλλαγή του τρόπου συμψηφισμού στην αγορά τοις μετρητοίς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Τ+3).
Ο ΣΜΕΧΑ προτείνει την κατάργηση του συμψηφισμού αγοράς μετοχών με πώληση από πελάτες που έχουν μηδενικό υπόλοιπο μετρητών ή/και τίτλων στο λογαριασμό τους.
Η πρόθεση της κατάργησης του Τ+3 από την ΕΚ με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να καταργηθεί ο «αέρας» στην αγορά, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΜΕΧΑ, καθώς, όπως υποστηρίζει, θα δημιουργήσει αρρυθμία στην αγορά και θα επιφέρει μία πτώση της τάξεως του 30% στον ημερήσιο τζίρο του Χρηματιστηρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Σεισμός 4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030
