O διάδοχος του Μαραντόνα πρωταγωνιστής στη νίκη της Αργεντινής
Ο Λιονέλ Μέσι, το νέο μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου της Αργεντινή, έλαμψε στο ντεμπούτο του καθώς ήταν ο κορυφαίος στη νίκη με 2-0 επί του Περού, στα προκριματικά του Μουντιάλ. Η Βραζιλία, που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, έμεινε στο 1-1 με την Βολιβία.
Ο Λιονέλ Μέσι, το νέο μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου της Αργεντινή, έλαμψε στο ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα. Ο 18χρονος άσος της Μπαρτσελόνα ήταν ο κορυφαίος της Αργεντινής στη νίκη με 2-0 επί του Περού, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ της Γερμανίας.
Ο Μέσι, τον οποίο ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει αποκαλέσει διάδοχο του, κέρδισε το πέναλτι στο 78, αναγκάζοντας τον διαιτητή να αποβάλει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Μπούτρον. Αυτή η απόφαση προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Περού και το παιχνίδι διεκόπη για τέσσερα λεπτά.
Τελικά, στο 82ο λεπτό, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε εκτέλεσε το πέναλτι κι ευστόχησε, κάνοντας το 1-0. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Γκουαντελούπε στο 90, μετά από σέντρα του Κάρλος Τέβεζ.
Στο μεταξύ, η Βραζιλία, που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, έμεινε στο 1-1 με την Βολιβία. Στο 25ο λεπτό ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο με εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι πάντως προσπάθησαν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, για λόγους γοήτρου, και τα κατάφεραν καθώς στο 49 ο Καστίγιο ισοφάρισε και το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.
Συνοπτικά σε αγώνες για την 17η ημέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2006 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής σημειώθηκαν τα εξής αποπτελέσματα:
LIVE: Ολυμπιακός – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Μονακό για το Game 1 των playoffs της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports 4HD.
LIVE: Φενέρμπαχτσε – Ζάλγκιρις. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Ζάλγκιρις για το Game 1 των playoffs της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports 5HD.
Ιβάν Σαββίδης και Ραζβάν Λουτσέσκου έφαγαν μαζί και τα είπαν για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ μετά την απώλεια των περισσότερων στόχων που είχαν τεθεί για τη φετινή σεζόν.
Ο Πορτογάλος άσος της Γιουνάιτεντ έφτασε τις 19 τελικές πάσες στην Πρέμιερ Λιγκ και θέλει δύο ακόμα στα τέσσερα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, για να γράψει ιστορία