
Πριν από το τέλος του 2005 να αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κόσοβο, προτείνει ο ΟΗΕ
Πρόταση για έναρξη συνομιλιών πριν από το τέλος του έτους για το τελικό καθεστώς του Κοσόβου κατέθεσε εγγράφως στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, διευκρινίζοντας ότι θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της πλήρους ανεξαρτητοποίησης.
31
Πρόταση για έναρξη συνομιλιών πριν από το τέλος του έτους για το τελικό καθεστώς του Κοσόβου κατέθεσε εγγράφως στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, διευκρινίζοντας ότι θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της πλήρους ανεξαρτητοποίησης.
«Σήμερα θα ενημερώσω το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι θέλω να αρχίσουν πολύ σύντομα οι συνομιλίες για το καθεστώς του Κοσόβου» δήλωνε νωρίτερα ο Κόφι Ανάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βέρνη.
Το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών από το 1999 και υπό την προστασία της μεγαλύτερης ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ.
Οι Αλβανοί, που αποτελούν το 90% του πληθυσμού της επαρχίας, ζητούν την πλήρη ανεξαρτητοποίηση από τη Σερβία. Το Βελιγράδι από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να «εγκαταλείψει» το Κόσοβο.
Οι συνομιλίες μεταξύ Αλβανών και Σέρβων αξιωματούχων θα διεξαχθούν με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ. Πιθανότερος διαμεσολαβητής φέρεται ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας, Μάρτι Αχτισάαρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- CIA, Γάζα και Ιράν – Το εντυπωσιακό κλείσιμο των Strokes στο Coachella
- Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυση του – Η ανάρτηση της ΠΑΕ (pic)
- Τραγωδία στο Ηράκλειο: 50χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε γλέντι
- Λιοσίων: Στον εισαγγελέα ο 16χρονος Σουδανός που παρέσυρε την 16χρονη
- Λαζαρίδης: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης – «Ο πρωθυπουργός είχε ευθύνη»
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΚΑ’)



