Οι παιδικές ασθένειες θωρακίζουν τον οργανισμό έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων
Μπουένος Αϊρες: Η πρώιμη έκθεση των παιδιών σε ιϊκούς παράγοντες ίσως μειώνει έως και 90% τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου μετέπειτα, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο IV Παγκόσμιο Συνέδριο Παιδιατρικής Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής.
Μπουένος Aϊρες: Η πρώιμη έκθεση των παιδιών σε ιϊκούς παράγοντες ίσως μειώνει έως και 90% τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου μετέπειτα, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο IV Παγκόσμιο Συνέδριο Παιδιατρικής Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λουντ με επικεφαλής τον Δρ Ερκκι Πεσονεν συνέκρινε 350 ασθενείς με ασταθή στηθάγχη ή έμφραγμα με 350 άτομα χωρίς στεφανιαία νόσο.
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη απάντησαν σε ερωτήσεις για την έκθεσή τους σε λοιμώδεις ασθένειες κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και ιδιαίτερα στην ανεμοβλογιά, την οστρακιά, την ιλαρά, την μονοπυρήνωση, την ερυθρά ή λοίμωξη των σιελογόνων αδένων της παρωτίτιδας.
Οι προαναφερόμενες παιδικές ασθένειες δεν ήταν συχνές στην ομάδα ελέγχου. Επιπλέον διαπιστώθηκε συνεχής τάση μεταξύ του αριθμού των παιδιατρικών λοιμώξεων και της μείωσης του κινδύνου στεφανιαίας νόσου.
Για παράδειγμα, η ύπαρξη δυο παιδιατρικών ιϊκών λοιμώξεων μείωνε τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά 40%. Οι τέσσερις λοιμώξεις κατά 60% και οι έξι κατά 90%.
Σχολιάζοντας τη μελέτη ο Δρ Οράσιο Φαέλλα πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του συνεδρίου χαρακτήρισε τα αποτελέσματα ενδιαφέροντα αλλά προκαταρκτικά και επεσήμανε την ανάγκη διενέργειας περαιτέρω ερευνών για την επίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στο καρδιαγγειακό σύστημα.
health.in.gr
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)






























![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442