Παραλύει ο δημόσιος τομέας στη Γαλλία από απεργία των εργαζομένων
Απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη οι Γάλλοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, την εκπαίδευση, τις μεταφορές και σε ορισμένες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Ντομινίκ ντε Βιλπέν.
28
Απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη οι Γάλλοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, την εκπαίδευση, τις μεταφορές και σε ορισμένες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά δικαιώματα.
Η 24ωρη απεργία, σε εθνικό επίπεδο, είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Ντομινίκ ντε Βιλπέν από την ανάληψη των καθηκόντων του, προ διμήνου.
Κατά μέσο όρο, τα δύο τρία των λεωφορείων και των συρμών του μετρό στο Παρίσι παραμένουν καθηλωμένα. Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση στη γαλλική πρωτεύουσα, η οποία θα είναι μία από τις δεκάδες που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Στο Μπορντό, μόνο ένα στα τέσσερα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν, ενώ τρία στα τέσσερα τραμ που υπάρχουν στην περιοχή εξυπηρετούσαν τους επιβάτες κατά τις ώρες της πρωινής αιχμής. Οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο συμμετέχουν στην απεργία από το βράδυ της Δευτέρας.
Τρία σωματεία που εκπροσωπούν τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δήλωσαν συμμετοχή στην κινητοποίηση, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει καθυστερήσεις στις πτώσεις έως την Τετάρτη το πρωί. Η Lufthansa ματαίωσε όλες τις πτήσεις της προς το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» ενώ και η Air France ανακοίνωσε ότι κάποιες εσωτερικές πτήσεις θα ματαιωθούν.
Δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από την εφημερίδα Les Echos δείχνει ότι 72% των ερωτηθέντων θεωρούν δικαιολογημένη την απεργία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442