Αυστηρότερους όρους στην έγκριση δανείων ζητά η Τράπεζα της Ελλάδος
Μέτρα για τον περιορισμό της πιστωτικής επέκτασης προς τα νοικοκυριά προανήγγειλε από την Ουάσινγκτον ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν.Γκαργκάνας. Αυστηρότερες οι διαδικασίες έγκρισης των δανείων, με έμφαση στο μηνιαίο εισόδημα του δανειολήπτη.
Μέτρα για τον περιορισμό της πιστωτικής επέκτασης προς τα νοικοκυριά προανήγγειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Νίκος Γκαργκάνας από την Ουάσινγκτον, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη.
Ο κ. Γκαργκάνας εξέφρασε την ανησυχία του για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης των δανείων, αλλά και τις δυνατότητες των νοικοκυριών να εξυπηρετούν τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Αποκαλύπτοντας το στίγμα των μέτρων που προτίθεται να λάβει η ΤτΕ, ο κ. Γκαργκάνας είπε ότι έχει ζητηθεί από τις Τράπεζες να υιοθετήσουν αυστηρότερες διαδικασίες έγκρισης των δανείων, προκειμένου να λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν η πιστοληπτική ικανότητα των δανειοληπτών.
Στο πλαίσιο αυτό θα δίνεται βάρος στο ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος του δανειολήπτη που απαιτείται για την εξυπηρέτηση του δανείου να μην υπερβαίνει ορισμένα όρια.
Η ΤτΕ θα αναθέσει στην ICAP τη διενέργεια νέας έρευνας προκειμένου να αποτυπωθεί ο βαθμός υπερχρέωσης των νοικοκυριών σε σχέση με το εισόδημά τους.
Όπως εξήγησε ο κ. Γκαργκάνας, στόχος είναι να διαπιστωθεί ποια από τα νοικοκυριά που έχουν δανειστεί εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν μελλοντικά αδυναμία αποπληρωμής των δανείων.
Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος θα διενεργεί αυστηρούς ελέγχους στις τράπεζες, προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρούνται και στα «γκισέ» οι αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης των δανειοληπτών.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας