Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βλέπει» μετάλλιο η εθνική στο Ευρωμπάσκετ, 66-61 την Ρωσία-Στον ημιτελικό με Γαλλία

«Βλέπει» μετάλλιο η εθνική στο Ευρωμπάσκετ, 66-61 την Ρωσία-Στον ημιτελικό με Γαλλία

Το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού μπάσκετ αναβιώνει στο Βελιγράδι! Η εθνική μας ομάδα με γερή αντεπίθεση στο β ημίχρονο, επικράτησε 66-61 της Ρωσίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2005. Αντίπαλός της στον σαββατιάτικο ημιτελικό, η Γαλλία.

66

Το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού μπάσκετ αναβιώνει στο Βελιγράδι! Η εθνική μας ομάδα με γερή αντεπίθεση στο β ημίχρονο, επικράτησε 66-61 της Ρωσίας στον προημιτελικό και κέρδισε παλλικαρίσια την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2005, όπου θα μπορέσει να διεκδικήσει την άνοδό της στο βάθρο.

Στον δρόμο της θα βρει και πάλι την Γαλλία, την ομάδα που νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία στην πρεμιέρα. Εφόσον τα καταφέρει και στον ημιτελικό του Σαββάτου (19:00), τότε θα διεκδικήσει ακόμα και το χρυσό στον τελικό της Κυριακής.

Ο «Ρώσος» Θοδωρής Παπαλουκάς της ΤΣΣΚΑ έστειλε τους «φίλους του» στη Μόσχα, 66-61, με 23 προσωπικούς πόντους στον προημιτελικό του Μπεογκράτσκα Αρένα.

Πλέον, οι διεθνείς μας περιμένουν να μάθουν την αντίπαλό τους που θα είναι η νικήτρια της αναμέτρησης Λιθουανία – Γαλλία το Σάββατο στις 19:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εθνική μας με την είσοδό της στην τετράδα, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας.

Δεν ήταν, όμως μόνο ο Παπαλουκάς, ήταν και ο Ντικούδης (11π.) και ο Χατζηβρέττας (9π.) και τα 11 ριμπάουντ του αρχηγού Μιχάλη Κακιούζη, που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα.

Ένα μεγάλο παιχνίδι έψαχναν οι διεθνείς μας, κι αυτό ήρθε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης το είχε πει άλλωστε: «Το όνομα της αντιπάλου σε προδιαθέτει να αποδώσεις».

Βγήκε αληθινός και η Ελλάδα επιστρέφει στις τέσσερις της Ευρώπης, έστω κι αν οι δύο κορυφαίοι παίκτες της Διαμαντίδης και Παπαδόπουλος δεν ήταν αυτοί που έπρεπε.

Ο Δήμος Ντικούδης ανέβηκε πάνω στις διαφημιστικές πινακίδες μόλις ακούστηκε η κόρνα της γραμματείας και άπλωσε το χέρι του προς τους Έλληνες φιλάθλους.

«Σε εσάς το χαρίζουμε, για σας το κάναμε» φώναζε και μετά έγινε ένα κουβάρι με τους υπόλοιπους παίκτες μας.

Δύο πόντους σημείωσε η εθνική μας σε περίπου εννέα λεπτά αγώνα, αφού οι διεθνείς μας έτρεμαν να μπουν μέσα στη ρακέτα κι έκαναν σουτ της απελπισίας από την περιφέρεια (0/6 τρίποντα, 3/11 δίποντα) με τραγικά ποσοστά ευστοχίας.

Από το 2-0 που διαμόρφωσε ο Κακιούζης, ηεΕθνική μας ξανάβαλε την μπάλα στο δυχτάκι, μόλις 53" πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου με τζαμπ σουτ του Νίκου Ζήση. Σε αυτό το διάστημα η Ρωσία είχε πραγματοποιήσει σερί 13-0.

Το +10 διατηρήθηκε στα πρώτα λεπτά της β περιόδου για τη Ρωσία, 18-8 με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Κριάπα. Ο Ζήσης φορτώθηκε και με τρίτο φάουλ και όλα έδειχναν δύσκολα για την Ελλάδα.

Ο Φώτσης πέτυχε τέσσερις πόντους και στη συνέχεια τη θέση του στο παρκέ πήρε ο Παπαδόπουλος. Ο Κιριλένκο συνέχιζε να είναι το βαρύ πυροβολικό της Ρωσίας και μέχρι το ημίχρονο είχε σημειώσει 13 πόντους.

Η εικόνα της εθνικής μας όμως άλλαξε άρδην προς το καλύτερο με κλειδί το πάσινγκ γκέιμ, τη καλή κυκλοφορία της μπάλας δηλαδή με πολλές και γρήγορες πάσες που μπέρδεψαν τους Ρώσους.

Ήταν 1.52 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου που ο κορυφαίος της Ελλάδας σε αυτό το διάστημα Θοδωρής Παπαλουκάς έγραψε το 42-40 έξω από τα 6.25. Κι οι Έλληνες στη «Μπεογκράτσκα Αρένα» σηκώθηκαν από τη θέση τους.

Ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ, που λατρεύεται από τους φιλάθλους της, σημείωσε επτά πόντους στην τρίτη περίοδο. Στον αντίποδα ο Χόλντεν έμεινε στο απόλυτο 0 ως προς την προσφορά του στο σκοράρισμα, ενώ ο Ζαβρασένκο έφυγε από το παιχνίδι με 5 φάουλ.

Όσο για τον ΝΒΑερ, Αντρέι Κιριλένκο… συμβιβάστηκε με 2 πόντους μέχρι το 30. Όλα αυτά εξαιτίας της ελληνικής άμυνας.

Όταν ο Μιχάλης Κακιούζης έγραψε το 60-53, οι Έλληνες ήταν πλέον με το ένα πόδι στα ημιτελικά.

Οι Ρώσοι μείωσαν σε 58-61 στα 58" με τρίποντο του άγνωστου Φρίντζον. Με τέσσερις στις τέσσερις βολές, όμως ο Θοδωρής Παπαλουκάς βροντοφώναξε «όχι» ακόμη κι όταν ο Κιριλένκο, απίστευτα θυμωμένος, μείωσε σε 61-66 από τα 6.25.

Κι εκεί τέλος για τη Ρωσία, αρχή όμως για την Εθνική μας που πλέον βλέπει πιο κοντά από ποτέ ένα μετάλλιο!

Τα δεκάλεπτα: 13-6, 33-26, 40-44, 61-66

Διαιτητές: Σάντσα (Ισπανία), Σουτούλοβιτς (Σερβία/Μαυροβούνιο), Μπάνικα (Ρουμανία)

ΡΩΣΙΑ (Σεργκέι Μπάμπκοφ): Χόλντεν 15, Φρίντζον 3 (1), Μοργκούνοφ 5, Σαμοϊλένκο 4, Κριάπα 8 (2), Πασούτιν, Μόνια 2, Κιριλένκο 10 (1), Ζαβρασένκο 4

ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 23 (2), Σπανούλης 3, Ζήσης 6, Μπουρούσης, Φώτσης 4, Χατζηβρέττας 9 (1), Ντικούδης 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Παπαδόπουλος, Κακιούζης 6 (11ρ.)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024