Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη
Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με «οδηγό» τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και της Nokia, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου.
Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με «οδηγό» τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και της Nokia.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,38% στις 3.193,45 μονάδες.
Κέρδη 1,5% σημείωσε η μετοχή της VW και 0,8% η μετοχή της BMW, καθώς τα στοιχεία, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων έδειξαν αύξηση 7,5% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη τον Αύγουστο, λόγω νέων μοντέλων στην αγορά και επιθετικής πολιτικής εκπτώσεων εκ μέρους των εταιριών.
Η μετοχή της Nokia διεύρυνε, σήμερα, τα σημαντικά -σε ποσοστό 4% σχεδόν- κέρδη, που σημείωσε την Τρίτη, όταν η φινλανδική εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις και την κερδοφορία, στο τρίτο τρίμηνο φέτος.
Η JP Morgan αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας κινητών τηλεφώνων.
Σε υψηλότερα επίπεδα ανέρχεται η μετοχή της Bouygues: Ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών και κατασκευών αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για τις πωλήσεις στο σύνολο του τρέχοντος έτους χρήσης, ενώ γνωστοποίησε αύξηση 23% των λειτουργικών κερδών στο πρώτο εξάμηνο.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,07% στις 5.341,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,45% στις 4.473,64 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,46% στις 4.924,20 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 12.834,25 μονάδες, με απώλειες 0,52%.