Υποχωρούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κάτω από τα 65,6 δολάρια
Σε καθοδική πορεία βρίσκονται την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς η πετρελαϊκή βιομηχανία στις ΗΠΑ αρχίζει να ανακάμπτει μετά τον τυφώνα, ενώ οι βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες διαθέτουν μέρος των στρατηγικών τους αποθεμάτων στην αγορά.
Σε καθοδική πορεία βρίσκονται την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς η πετρελαϊκή βιομηχανία στις ΗΠΑ αρχίζει να ανακάμπτει μετά τον τυφώνα, ενώ οι βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες διαθέτουν μέρος των στρατηγικών τους αποθεμάτων για να αντιμετωπιστούν πιθανές ελλείψεις καυσίμων.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε, το πρωί, 30 σεντς στο βαρέλι, με την τιμή του να υποχωρεί στα 65,66 δολάρια. Την Τρίτη η τιμή του κατέγραψε πτώση 1,61 δολαρίων στο βαρέλι.
Το μπρεντ έχανε 30 σεντς στο βαρέλι, με την τιμή του να υποχωρεί στα 65,37 δολάρια.
Εννέα διυλιστήρια, τα οποία επλήγησαν από τον τυφώνα «Κατρίνα» – συμπεριλαμβανομένων δύο τα οποία είχαν πλήρως διακόψει τη λειτουργία τους – επαναλειτούργησαν κανονικά, ενώ αλλά δύο προγραμματίζουν την επανάληψη της λειτουργίας τους μέσα στην εβδομάδα.
Ο τυφώνας ευθύνεται για την προσωρινή απώλεια του 10% της παραγωγικής δυναμικότητας της βιομηχανίας διύλισης στις ΗΠΑ.
Οι εταιρίες μπορούν μέχρι την Παρασκευή να καταθέσουν αιτήσεις για τα 30 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, που προσφέρονται από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ.
Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στα μισά από τα 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, τα οποία διοχετεύει, με συντονισμένες ενέργειες, στην αγορά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, το παρατηρητήριο για θέματα ενέργειας των 26 χωρών – μελών του ΟΟΣΑ.
«Η αγορά επιδεικνύει σεβασμό στην απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας να αποδεσμεύσει ποσότητες από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, για πρώτη φορά τα τελευταία 14 χρόνια», τονίζει ο Κεϊίτσι Σάνο της μονάδας εμπορευμάτων της Sumitomo Corp.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας