Η υπερωριακή εργασία αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού
Νέα Υόρκη: Το να εργάζεται κανείς πέραν του οκταώρου ίσως αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με την εργασία, ανεξαρτήτως του είδους της επαγγελματικής απασχόλησης, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Occupational and Environmental Medicine.
Νέα Υόρκη: Το να εργάζεται κανείς πέραν του οκταώρου ίσως αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών που σχετίζονται με την εργασία, ανεξαρτήτως του είδους της επαγγελματικής απασχόλησης, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Occupational and Environmental Medicine.
Ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης με επικεφαλής τον Δρ Αλλαρντ Ντέμπι ανέλυσε στοιχεία που αφορούσαν 10.793 άτομα που είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση από το 1987 (όταν οι άνδρες και οι γυναίκες ήταν μεταξύ 22 και 30 ετών) έως το 2000.
Οι εργαζόμενοι θεωρούνταν ότι είχαν επιβαρημένο εργασιακό ωράριο αν το αντικείμενο απασχόλησης τους απαιτούσε κάποιες φορές να εργάζονται υπερωριακά (πέραν των 40 ωρών) ή αν εργάζονταν τακτικά 12ωρες βάρδιες ή 60 ώρες την εβδομάδα.
Συνολικά, καταγράφηκαν περισσότεροι από 5.100 σχετιζόμενοι με την εργασία τραυματισμοί ή προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της μελέτης, με τα περισσότερα από τα μισά να συμβαίνουν σε εργασίες με επιβαρημένο ωράριο.
Τα άτομα που φυσιολογικά εργάζονταν μεγάλες βάρδιες ήταν 37% πιο πιθανό να υποστούν τραυματισμό συγκριτικά με άτομα που εργάζονταν 8ωρες βάρδιες. Όσοι εργάζονταν υπερωρίες είχαν 61% μεγαλύτερο κίνδυνο συγκριτικά με εργαζόμενους που δεν έκαναν ποτέ υπερωρίες.
health.in.gr
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έγινε γήπεδο! (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-136x85.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442