
Στενή η συνεργασία Εκκλησίας και πολιτικών, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Για «στενή συνεργασία Εκκλησίας και πολιτικών» που «οικοδομήθηκε με θυσίες και κόπους και δεν πρέπει να γκρεμισθεί» έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Νωρίτερα, έκανε άνοιγμα προς τους ετερόδοξους λέγοντας ότι «δεν εννοείται να κλεινόμαστε στον εαυτό μας».
28
Το πνευματικό κέντρο της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως θεμελίωσε τη Δευτέρα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος ο οποίος επισκέφθηκε στη συνέχεια και την Μονάδα κοινωνικής φροντίδας «Αγιος Παντελεήμων».
Κατά την τελετή θεμελίωσης, ο κ. Χριστόδουλος έκανε λόγο για «στενή συνεργασία Εκκλησίας και πολιτικών», σχέση που, σύμφωνα με τον ίδιο, «οικοδομήθηκε με θυσίες και κόπους και δεν πρέπει να γκρεμισθεί».
Νωρίτερα, στο κήρυγμά του, μετά την λειτουργία στον καθεδρικό ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, ο κ. Χριστόδουλος έκανε «άνοιγμα» προς τους ετερόδοξους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα που καταργούνται τα σύνορα δεν εννοείται να κλεινόμαστε, στο όνομα της ορθοδοξίας, στον εαυτό μας» και προσθέτοντας πως «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε βήματα σε ετερόδοξους».
Τόνισε επίσης ότι «όταν η εκκλησία λέει πράγματα που ενοχλούν, όλοι συσπειρώνονται εναντίον των υπηρετών του Θεού».
Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε αργά το μεσημέρι τη διήμερη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από πρόσκληση της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με την ευκαιρία της πανήγυρης του ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
- Επίσημο: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη Νίγκρο
