Με απώλειες 1,10% κάτω από τις 3.200 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει κάτω από τις 3.200 μονάδες, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και τις διεθνείς ανησυχίες για το πετρέλαιο, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και τις διεθνείς ανησυχίες από το ράλι του πετρελαίου, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,10% στις 3.186,35 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 123,1 εκατ. ευρώ.
Η Infoquest κατέγραψε μεγάλες απώλειες (-12,73% στα 2,81 ευρώ) μετά τα νέα ότι δεν κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση της Q-Telecom. Η Infoquest είχε πει τον περασμένο μήνα ότι έλαβε μη δεσμευτική προσφορά ύψους 250 εκατ. ευρώ από ξένους θεσμικούς επενδυτές για την πώληση της Q-Telecom και ότι οι διαπραγματεύσεις αναμενόταν να ολοκληρωθούν εντός του Αυγούστου.
Σημαντική πτώση και για την Αγροτική Τράπεζα (-6,30% στα 4,46 ευρώ), με αφορμή δημοσιεύματα περί άτυπης συμφωνίας με την UBS για πρόσθετη προμήθεια, αν κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα η τιμή της μετοχής της. Η τράπεζα προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση αυτών των σεναρίων.
Στις υπόλοιπες τράπεζες, απώλειες σημείωσαν μεταξύ άλλων οι Εθνική (-0,48% στα 29,28 ευρώ), Πειραιώς (-1,24% στα 15,98 ευρώ), Γενική (-4,60% στα 9,12 ευρώ) και Εμπορική (-1,04% στα 24,80 ευρώ).
Σε αρνητικό έδαφος επίσης έκλεισαν ο ΟΠΑΠ (-1,31% στα 25,64 ευρώ), ο ΟΤΕ (-0,82% στα 17,02 ευρώ) και η ΔΕΗ (-1,72% στα 19,40 ευρώ).
O FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 1,02%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε απώλειες 2,47% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε χαμηλότερα κατά 2,07%.
Στο σύνολο των μετοχών, 37 ενισχύθηκαν, 259 υποχώρησαν και 93 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μελόνι: «Δεν μπορούμε να υπογράψουμε αμέσως τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα»
- Πριέβιντζα – ΠΑΟΚ 67-87: Διπλό στη Σλοβακία και πρόκριση στα προημιτελικά του Europe Cup
- Ρουμανία – Ελλάδα 9-18: Συνέχισε το απόλυτο των νικών η Εθνική πριν τον ημιτελικό με την Ουγγαρία
- Κινδύνευσαν αεροσκάφη με σύγκρουση κατά τη διάρκεια του black out στο FIR Αθηνών;
- ΑΕΚ – Καρδίτσα 88-73: Πήρε τον «εμφύλιο» με ηγέτη τον Λεκαβίτσιους
- The Number Of The Beast: Το εμβληματικό άλμπουμ των Iron Maiden επιστρέφει στο προσκήνιο – 44 χρόνια από την κυκλοφορία του

