Στο «Ελ Πάσο» γίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα, στα Πηγάδια δοκιμασία «Ευρωπαίων»
Το πρώτο εναρκτήριο λάκτισμα του 27ου επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α Εθνικής, πραγματοποιείται το Σάββατο στο «Ελ Πάσο» με την Καλλιθέα να υποδέχεται το Αιγάλεω. Θα ακολουθήσει το ματς Ξάνθη-ΠΑΟΚ. Ωστόσο η κόντρα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση.
Ντέρμπι «αιωνίων» περιλαμβάνει η πρεμιέρα του 47ου (27ο επαγγελματικού) πρωταθλήματος της Α Εθνικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε… τέσσερις δόσεις, με πρώτη εξ αυτών το Σάββατο και τελευταία στις 4 Σεπτεμβρίου.
Το πρώτο λάκτισμα της χρονιάς θα γίνει στο «Ελ Πάσο», όπου η Καλλιθέα θα υποδεχτεί το Αιγάλεω και αργότερα στα Πηγάδια θα κοντραριστούν η Ξάνθη με τον ΠΑΟΚ.
Ωστόσο το ματς που συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, είναι αυτό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο ΟΑΚΑ μεταξύ του Παναθηναϊκού και τον Ολυμπιακό.
Την Κυριακή θα γίνουν επίσης τρεις αναμετρήσεις (Ακράτητος-Ηρακλής, Καλαμαριά-ΟΦΗ, Πανιώνιος-Λάρισα), τη Δευτέρα ο Ατρόμητος στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, ενώ η αυλαία θα πέσει την επόμενη εβδομάδα με τον Λεβαδειακό να αγωνίζεται απέναντι στον Ιωνικό.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30