
Ξαναρχίζει η παραγωγή πετρελαίου στον Ισημερινό ύστερα από επέμβαση του στρατού
H κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador του Ισημερινού, που σταμάτησε την άντληση και την εξαγωγή πετρελαίου την περασμένη Πέμπτη, λόγω της κοινωνικής αναταραχής που επικρατούσε στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι ξανάρχισε, μερικώς, τις εργασίες της.
36
H κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador του Ισημερινού, που σταμάτησε την άντληση και την εξαγωγή πετρελαίου την περασμένη Πέμπτη, λόγω της κοινωνικής αναταραχής που επικρατούσε στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι ξανάρχισε, μερικώς, τις εργασίες της.
Οι ακτιβιστές, που επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς των εγκαταστάσεων, απαιτούν από τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να πληρώσουν για τις υποδομές τους και να ενισχύσουν την τοπική οικονομία, μεταδίδει το Reuters.
«Η παραγωγή πετρελαίου ξαναρχίζει σταδιακά χάρη στη βοήθεια που προσφέρουν οι ένοπλες δυνάμεις αναφέρει σε ανακοίνωσή της το Σάββατο η εταιρεία, η παραγωγή της οποίας έπεσε από τα 201.000 βαρέλια ημερησίως στο μηδέν, καθώς οι κάτοικοι των επαρχιών Σουκούμπιος και Ορεγιάνα είχαν καταλάβει τις πετρελαιοπηγές.
Το βράδυ της Παρασκευής ο στρατός, από τον οποίο ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε να βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης στις επαρχίες αυτές, είχε ανακοινώσει ότι η Petroecuador θα μπορούσε να ξαναρχίσει την άντληση πετρελαίου από ορισμένα σημεία «εντός των προσεχών ωρών».
Το Σάββατο οι ένοπλες δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο δεκάδων πετρελαιοπηγών και διέλυσαν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι κάτοικοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Διαδημοτική συνεργασία για την δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου
- Μπορεί η Κίνα να πατήσει στη Σελήνη πριν από τη NASA;
- Γίνε μέλος στην κοινότητα «Ακόλουθοι του Ήλιου» και ζήσε exclusive εμπειρίες με την πιο ηλιόλουστη παρέα
- «Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποψήφιος για τη θέση του Μιρτσέα στην εθνική Ρουμανίας»
- Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Η Κέρκυρα ως τιμώμενη πόλη στις Εορτές Εξόδου 2026
- Ευρυτανία: Νεκρός 54χρονος σε τροχαίο – Το φορτηγό του έπεσε σε γκρεμό 40 μέτρων