Σε κλίμα ενότητας οι εορτασμοί για την απελευθέρωση της Κορέας από την Ιαπωνία
Σε κλίμα ενότητας άρχισαν την Κυριακή οι εορτασμοί για τα 60 χρόνια από την απελευθέρωση της Κορεατικής Χερσονήσου από την Ιαπωνία. Στη Σεούλ βρίσκεται ήδη αντιπροσωπεία της Βορείου Κορέας.
Σε κλίμα ενότητας άρχισαν την Κυριακή οι εορτασμοί για τα 60 χρόνια από την απελευθέρωση της Κορεατικής Χερσονήσου από την Ιαπωνία. Στη Σεούλ βρίσκεται ήδη αντιπροσωπεία της Βορείου Κορέας.
Οι τετραήμερες εκδηλώσεις σηματοδοτούν την επανάληψη των πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα στη Βόρειο και στη Νότιο Κορέα και σημειώνονται ενώ έχουν διακοπεί προσωρινά οι εξαμερείς συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.
Όπως σημειώνουν οι ανταποκριτές των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, η επίσκεψη έχει ως στόχο να υπογραμμίσει μια «στροφή» στις διμερείς σχέσεις.
Οι δύο Κορέες ενεπλάκησαν σε πόλεμο το 1953, που έως και σήμερα δεν έχει τερματιστεί τυπικά, καθώς εξακολουθεί να ισχύει το καθεστώς εκεχειρίας.
Της πολυμελούς βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας ηγείται ο Κιμ Κι-ναμ, ανώτερο στέλεχος του ΚΚ. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά, καθώς οπαδοί συντηρητικών νοτιοκορεατικών κομμάτων σχεδιάζουν να εμποδίσουν ορισμένες κοινές εκδηλώσεις.
Η Νότιος και η Βόρειος Κορέα, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ρωσία και η Κίνα διέκοψαν τις συνομιλίες τους στο Πεκίνο στις 7 Αυγούστου μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις 15 ημερών. Θα τις συνεχίσουν την 29η Αυγούστου στην κινεζική πρωτεύουσα.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.