Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Απίστευτη η Ισινμπάγιεβα «πέταξε» με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.01μ.

Απίστευτη η Ισινμπάγιεβα «πέταξε» με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.01μ.

Λίγες μόλις ημέρες μετά το ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ των 5 μ. η Ελένα Ισινμπάγιεβα συνέχισε να εντυπωσιάζει φτάνοντας στα 5.01μ. στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα...

26

Λίγες μόλις ημέρες μετά το ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ των 5 μ. η Ελένα Ισινμπάγιεβα συνέχισε να εντυπωσιάζει φτάνοντας στα 5.01μ. στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

Η 23χρονη «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, πέρασε διαδοχικά και πολύ εύκολα τα 4.50, τα 4.60 (αρκούσε αυτό το ύψος για να πάρει το χρυσό) και τα 4.70 και στη συνέχεια έβαλε… πλώρη για ένα νέο ρεκόρ, το 19ο στην καριέρα της.

Τοποθέτησε τον πήχη στα 5 μέτρα και 1 εκατοστό, ύψος το οποίο υπερέβη στη δεύτερη προσπάθεια καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ (5.00μ) που είχε πετύχει στις 22 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Πολύ πιο πίσω, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Μόνικα Πίρεκ με 4.60 και το χάλκινο η Πάβλα Χαμάτσκοβα από την Τσεχία με 4.50

Στα 200μ. γυναικών

Η Αμερικανίδα Αλισον Φέλιξ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200μ γυναικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου (7η ημέρα) του Ελσίνκι. Η Φέλιξ τερμάτισε σε 22.16, με δεύτερη την συμπατριώτισσά της Ράσελ Μπόουνς-Σμιθ με 22.31 και τρίτη την Γαλλίδα Κριστίν Αρόν επίσης με 22.31. Η Αρόν κέρδισε έτσι το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, μετά την τρίτη θέση στα 100μ, που όμως ούτε αυτή τη φορά ήταν το χρυσό που επεδίωκε.

Στα 50χλμ. βάδην ανδρών

Ο Σεργκέι Κιρντιάπκιν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50 χιλιόμετρα βάδην των ανδρών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Ελσίνκι. Ο Ρώσος αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 3:38:08 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα, σημειώνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ. Ο Κιρντιάπκιν άφησε στις δύο επόμενες θέσεις τον συμπατριώτη του, Αλεξέι Βογεβόντιν, και τον Ιταλό Αλεξ Σβάζερ.

Στα110μ εμπόδια ανδρών

Ο Γάλλος, Λαντί Ντουκουρέ με χρόνο 13.07, «φόρεσε» το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 110μ. με εμπόδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στο Ελσίνκι, στερώντας την πρώτη θέση από τον Κινέζο Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Λιού Ξιανγκ, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 13.08. Ο Αμερικανός, Άλεν Τζόνσον, πήρε το χάλκινο με χρόνο 13.10.

Στη σφυροβολία γυναικών

Η Ρωσίδα, Όλγκα Κουσένκοβα, πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της σφυροβολίας γυναικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στο Ελσίνκι. Η Κουβανή, Γίπσι Μορένο «φόρεσε» το ασημένιο μετάλλιο και η Ρωσίδα, Τατιάνα Λισένκο, το χάλκινο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies