Εκτός πραγματικότητας οι θέσεις του ΥΠΑΝ για την ακρίβεια, λέει το ΠΑΣΟΚ
«Εκτός πραγματικότητας» χαρακτηρίζουν οι Ρ.Ζήση και Χρ.Πρωτόπαπας τους Δ.Σιούφα και Γ.Παπαθανασίου, εκφράζοντας την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις καθησυχαστικές δηλώσεις τους σχετικά με τις επιπτώσεις του πετρελαϊκού ράλι στο «καλάθι της νοικοκυράς».
Τη δυσπιστία του ΠΑΣΟΚ για τις καθησυχαστικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με το πετρελαϊκό ράλι και τις επιπτώσεις του στο «καλάθι της νοικοκυράς» εξέφρασαν την Τετάρτη η συντονίστρια και ο αναπληρωτής συντονιστής του τομέα Παραγωγής και Εμπορίου της ΚΟ του Κινήματος, Ροδούλα Ζήση και Χρήστος Πρωτόπαπας.
«Με συνεχείς δηλώσεις, αλλά χωρίς πράξεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επιχειρεί να μας πείσει ότι όλα πάνε καλά στο μέτωπο της ακρίβειας και ότι θα ελέγξει τα φαινόμενα κερδοσκοπίας στα καύσιμα. Δυστυχώς, και η ακρίβεια είναι παρούσα και η κερδοσκοπία προσλαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι κ. Σιούφας και Παπαθανασίου φαίνονται πια να βρίσκονται εκτός πραγματικότητας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η κ. Ζήση και ο κ. Πρωτόπαπας αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μεταξύ Ιουλίου 2004 και Ιουλίου 2005 αύξηση τιμών υπήρξε στα 43 από τα 48 αγαθά και υπηρεσίες, ενώ οι αυξήσεις στα 31 από τα 48 αγαθά και υπηρεσίες ήταν πολύ μεγαλύτερες από το ποσοστό του πληθωρισμού του 2004 (δηλαδή πάνω από 3,1%).
Αναφέρουν επίσης ότι η χώρα μας έχει ήδη μια από τις ακριβότερες -προ φόρων και δασμών- τιμές βενζίνης στην Ευρώπη και ότι η κερδοσκοπία, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας