Απορρίφθηκε το σχέδιο εξαγοράς του Ράδιο Κορασίδης
Η Ηλεκτρονική Αθηνών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είχε καταθέσει πρόταση για την οικονομική υποστήριξη με παράλληλη απόκτηση του ελέγχου των εταιρειών Ράδιο Κορασίδης και Elephant, η οποία, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή.
27
Η Ηλεκτρονική Αθηνών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είχε καταθέσει πρόταση για την οικονομική υποστήριξη με παράλληλη απόκτηση του ελέγχου των εταιρειών Ράδιο Κορασίδης και Elephant, η οποία, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών:
«Σε απάντηση της από 8/8/2005 επιστολής του Χ.Α., η διοίκηση της "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών" γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
1) Σε συνεργασία με ορισμένες από τις πιστώτριες τράπεζες των εταιριών α) "ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Εμπορικές Επιχειρήσεις Α.Ε." και β) "ELEPHANT Μεγάλα Καταστήματα Ηλεκτρικών & Οικιακών Ειδών Α.Ε.Ε.". και στα πλαίσια διερευνήσεως της δυνατότητος εξυγιάνσεως των εταιρειών αυτών, οι χρηματοοικονομικοί μας σύμβουλοι Price Waterhouse Coopers υπέβαλαν σε αυτές, με μη δεσμευτική και εμπιστευτική τους επιστολή, ενδεικτικό σχέδιο προτάσεως για τη χρηματοοικονομική τους εξυγίανση, σύμφωνο με την κειμένη νομοθεσία.
2) Σύμφωνα με το σχέδιο της προτάσεως, η εταιρεία μας "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών" θα παρείχε την οικονομική υποστήριξή αποκτώντας παράλληλα και τον έλεγχο των άνω εταιρειών. Το σχέδιο αυτό δεν έγινε αποδεκτό.
3) Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές και επιχειρηματικές επιπτώσεις που θα είχε η τυχόν υλοποίηση αυτού του σχεδίου, σημειώνουμε ότι θα εδημιουργείτο ένας όμιλος με υπερδιπλάσιο μέγεθος του σημερινού, χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η υγιής ανάπτυξη της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και χωρίς παρενέργειες στην ισχυρή χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρείας.
4) Επισημαίνουμε ότι ουδεμία συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του ομίλου Κορασίδη και βεβαίως ουδεμία σχετική διαπραγμάτευση έλαβε χώρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξεπέρασε τα 16 δισ. ευρώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το 2025 – Στην κορυφή τα τρόφιμα
- «Η βοήθεια είναι στο δρόμο» – Ο Τραμπ καλεί τους Ιρανούς να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις
- Προβλήματα στην Παρτιζάν ενόψει Ολυμπιακού: Εκτός οι Μίλτον, Πάρκερ και Μπράουν
- Σπύρος Μελάς: Η φιλοθεάμων ομήγυρις στο Νησί της Μεσσηνίας
- «Are you Dead?» – Το μακάβριο app που έγινε viral για όσους ζουν μόνοι
- Συρία: Χιλιάδες Κούρδοι βγαίνουν στους δρόμους για να καταγγείλουν για τις σφαγές στο Χαλέπι
- Πώς η επιτυχία του Πελέ «γέννησε» τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής – Κομπίνες, ατυχήματα, βαρβαρότητα
- Μπλόκα: Σοβαρές αιχμές για τους αποσχισθέντες αγρότες – Στο τραπέζι blackout σε κεντρικά οδικά σημεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)














































![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442