Αποκλείστηκαν Σαρρής, Φιλιππίδης, Καφετζή και Ρεντούμη
Απογοητευμένος ο Παναγιώτης Σαρρής από την εμφάνισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, τερμάτισε τέταρτος στην προκριματική σειρά των 200μ με 21.43 και αποκλείστηκε. Εκτός μάχης ο Κώστας Φιλιππίδης στο άλμα επί κοντώ, η Καφετζή στο μήκος αλλά και η Ρεντούμη στα 100μ. εμπόδια.
30
Απογοητευμένος ο Παναγιώτης Σαρρής από την εμφάνισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε τέταρτος στην προκριματική σειρά των 200μ με 21.43 και αποκλείστηκε. Στη μάχη των προκριματικών του επί κοντώ ο Φιλιππίδης.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Σαρρής δεν έκρυψε την απογοήτευσή του: «Δεν ξέρω τι να πω. Ο χρόνος μου ήταν πολύ άσχημος, ειλικρινά δεν το περίμενα. Ήμουν σε καλή κατάσταση και σαφώς περίμενα να κάνω πολύ καλύτερη επίδοση. Ο αέρας στο στάδιο, εκτός από δυνατός, άλλαζε συνέχεια κατεύθυνση.»
Ο Φιλιππίδης εκτός τελικού στο επί κοντώ
Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Ελσίνκι. Ο Ελληνας πρωταθλητής έλαβε μέρος στο β΄ προκριματικό γκρουπ και, εξαιτίας του δυνατού ανέμου, «έμεινε» στο 5,45μ., ενώ το όριο πρόκρισης ήταν τα 5,60μ.
Ετσι, ο Φιλιππίδης, ο οποίος κατέλαβε την 14η θέση στην κατάταξη του προκριματικού, δεν θα δώσει το «παρών» στον τελικό του αγωνίσματος, ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη.
Η Καφετζή εκτός τελικού στο μήκος
Η Γιάννα Καφετζή δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του μήκους, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Ελσίνκι. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έλαβε μέρος στο β΄ προκριματικό γκρουπ και σημείωσε επίδοση 6,31μ. με τη δεύτερη προσπάθειά της (είχε και δύο άκυρα άλματα), ενώ το όριο πρόκρισης ήταν στα 6,65μ.
Ετσι, η Καφετζή, που κατέλαβε την 11η θέση στο β΄ γκρουπ και 21η στο σύνολο μεταξύ 25 αθλητριών, δεν θα δώσει το «παρών» στον τελικό του αγωνίσματος, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο. Να σημειωθεί ότι δεν συμμετείχε στα προκριματικά η Ρωσίδα Ιρινα Σιμάγκινα, ένα από τα φαβορί του αγωνίσματος, ενώ με την κορυφαία επίδοση προκρίθηκε στον τελικό η Αμερικανίδα Τιάνα Μάντισον που είχε άλμα στα 6.83μ
Η Ρεντούμη 6η στη 2η σειρά με 13.65
Στην έκτη θέση της 2ης προκριματικής σειράς με 13.65 κατετάγη η Φλώρα Ρεντούμη κατά την 4η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Ελσίνκι. Με καθυστέρηση περισσοτέρων των δύο ωρών ξεκίνησε το πρόγραμμα μετά την νεροποντή κάτι που επηρέασε την αθλήτριά μας η οποία παρουσιάστηκε αγνώριστη με χρόνο βέβαια που δεν την αντιπροσωπεύει. «Η δίωρη καθυστέρηση με επηρέασε.
Στην κούρσα έκαναν πολλά λάθη, έχασα κάποια εμπόδια αποσυντονίστηκα εντελώς και η επίδοση που έκανα δεν με αντιπροσωπεύει», δήλωσε η Ρεντούμη μετά την κούρσα, που βέβαια δεν της αφήνει ελπίδες πρόκρισης.
Πρώτη στη σειρά της Ρεντούμη ήταν η Τζαμαϊκανή Ντελορέν Ενίς-Λόντον με 12.65 που σημείωσε και την κορυφαία επίδοση των προκριματικών, δεύτερη η Ισπανίδα Γκλόρι Αλόζι με 12.71, τρίτη η Ρωσίδα Μαρίγια Κοροτέγιεβα με 12.73, τέταρτη η Αμερικανίδα Βιργκίνια Πάουελ με 12.91 που πήραν και την απευθείας πρόκριση, ενώ 5η τερμάτισε η Βρετανίδα Σάρα Κλάξτον με 13.17. Στο σύνολο η Φλώρα ρεντούμη πήρε την 28η θέση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ 2-1: «Αγκάλιασαν» την έξοδο στο Champions League οι «κόκκινοι διάβολοι»
- Στην Αθήνα με 10 παίκτες η Μονακό για την πρώτη «μάχη» με τον Ολυμπιακό
- Λουτσέσκου: «Οι δύο χειρότεροι μήνες της ζωής μου – Χάσαμε από τον φόβο ότι δεν θα τα καταφέρουμε»
- Ο Γκριμάλντο παραδέχεται ότι καλοβλέπει τη Μίλαν
- Ο Μάικ Ζαμπίδης συναντήθηκε με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ενόψει του αγώνα με τον Μεϊγουέδερ (vid)
- Ο Χίφι της Παρί προβλέπει ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα προκριθούν στο Final Four! (pic)
- Χαμός με το ιατρικό επιτελείο της Τότεναμ
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442