Σε λειτουργία και τον Αύγουστο όλες οι Πολεοδομίες της χώρας
Ανοιχτές και τον Αύγουστο θα είναι οι υπηρεσίες πολεοδομίας όλης της χώρας, βάσει σχετικής εγκυκλίου του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή καταγγελίες πολιτών για τη μη λειτουργία τους κατά τη θερινή περίοδο, ιδίως τον Αύγουστο.
Ανοιχτές και τον Αύγουστο θα είναι οι υπηρεσίες πολεοδομίας όλης της χώρας, βάσει σχετικής εγκυκλίου του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή καταγγελίες πολιτών για τη μη λειτουργία τους κατά τη θερινή περίοδο, ιδίως τον Αύγουστο.
Η εγκύκλιος η οποία εστάλη προς όλους του γενικούς γραμματείς Περιφερειών της χώρας και όλους τους νομάρχες αναφέρει πως «η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει τη δυνατότητα μη λειτουργίας των ανωτέρω υπηρεσιών για το χρονικό διάστημα από 1 έως 31 Αυγούστου εκάστου έτους».
Επομένως, επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η εφαρμοζόμενη τακτική να κλείνουν εθιμικά οι υπηρεσίες αυτές κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα με αποφάσεις των οικείων νομαρχών ή δημάρχων στερείται νομικού ερείσματος και κατά συνέπεια η μη λειτουργία τους είναι παράνομη.
Με την ίδια εγκύκλιο παρακαλούνται οι νομάρχες και οι δήμαρχοι να φροντίσουν για την άμεση λειτουργία των Υπηρεσιών Πολεοδομίας της αρμοδιότητάς τους και στο πλαίσιο της κανονικής άδειας του προσωπικού τους, λόγω θέρους, βάσει των διατάξεων του άρθρου 48 του Υπαλληλικού Κώδικα.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).