Στην Cosmote μεταβιβάζονται GloBul και Cosmofon
Υπεγράφη τη Δευτέρα η σύμβαση πώλησης στην Cosmote του συνόλου των μετοχών των θυγατρικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, GloBul (Βουλγαρία) και Cosmofon (ΠΓΔΜ), έναντι συνολικού τιμήματος 490 εκατ. ευρώ.
27
Υπεγράφη τη Δευτέρα η σύμβαση πώλησης στην Cosmote του συνόλου των μετοχών των θυγατρικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, GloBul (Βουλγαρία) και Cosmofon (ΠΓΔΜ).
«Tο τίμημα για την αγορά των ως άνω μετοχών, το οποίο ανέρχεται σε 490 εκατ. ευρώ, αναλυμένο σε 400 εκατ. ευρώ για την GloBul και 90 εκατ. ευρώ για την Cosmofon, θα καταβληθεί σε δύο δόσεις» είπε ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του.
«Η πρώτη δόση, ποσού 201 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί κατά την ημέρα ολοκλήρωσης της μεταβίβασης των μετοχών της MTS και η δεύτερη δόση, ποσού 289 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί εντός 40 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης» προσέθεσε η εταιρεία.
Το 100% των μετοχών της Cosmofon ανήκει στην ολλανδική εταιρεία συμμετοχών MTS.
H μεταβίβαση των μετοχών της GloBul ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, ταυτόχρονα με την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας, ενώ η μεταβίβαση των μετοχών της MTS αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβλήθηκε η δίκη του Χρήστου Μάστορα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
- «Πριν ή μετά την κοκαΐνη;» – Ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Κένεντι και ο Kid Rock σε καμπάνια για πολύ ιδρώτα
- Το ΤΟΠ καλάθι της Σαρακοστής: Ένας οδηγός με προϊόντα και συνταγές που μας υπόσχονται μία νηστεία μπουκιά και συχώριο
- Παναθηναϊκός: Με Χέιζ-Ντέιβις στον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ
- Νομός Έβρου: Σε «Red Code» μέχρι τη Δευτέρα – «Υψηλός κίνδυνος» για πλημμυρικά φαινόμενα
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Στο Κιλκίς με τον Αστέρα Βαλτοτοπίου

