Απάντηση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τις 27 θέσεις εργασίας
Δεν υπήρξε καμία απόρριψη από το ΣτΕ διατάξεων του σχεδίου ΠΔ περί του Οργανισμού του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ούτε έγιναν ειδικές προσλήψεις, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο γγ του υπουργείου Β.Ριζάς.
38
Δεν υπήρξε καμία απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας διατάξεων του σχεδίου ΠΔ περί του Οργανισμού του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ούτε έγιναν ειδικές προσλήψεις, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο γγ του υπουργείου Β.Ριζάς.
Όπως αναφέρει, οι 27 θέσεις προσωπικού δεν είναι νέες θέσεις, αλλά υφιστάμενες προσωποπαγείς, που κατέχονται από υπαλλήλους που υπηρετούν εδώ και αρκετά χρόνια. Οι θέσεις αυτές διατηρούνται με τον νέο Οργανισμό βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως σύννομη τη διατήρησή τους.
Για τις συνιστώμενες νέες 15 θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διευκρινίζει ότι πρόκειται περί θέσεων προσωπικού με ιδιαίτερα καθήκοντα και αυξημένα τυπικά προσόντα, δηλαδή κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων κ.λπ. Ο κ. Ριζάς τονίζει ότι δεν πρόκειται περί προσλήψεων, αλλά για σύσταση θέσεων, οι οποίες, όταν αποφασισθεί η πλήρωσή τους, θα γίνει βάσει της υφισταμένης νομοθεσίας.
Τέλος, όσον αφορά την Επιτροπή Ειδικών Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι άλλων υπουργείων, κατόπιν υποδείξεως του ΣτΕ, διεγράφη από το σχέδιο ΠΔ, επειδή αυτή πρέπει να συγκροτηθεί βάσει της ήδη υφισταμένης ειδικής εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 1 του Ν. 3270/04.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Όλο το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου – Η στρατηγική Ανδρουλάκη, η «μάχη» της διεύρυνσης και τα στιγμιότυπα
- Ισθμός: Πώς βρέθηκε στο νερό η 15χρονη – Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών
- Το σοκ της Γερμανίδας VAR του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού με μασκοφόρο οπαδό!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 20χρονο Νικήτα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα
- Το «Optansia & Guerrilla» έρχεται στο θέατρο Αργώ
- Από τον Άιχμαν στους «νέους Nαζί»: Η συζήτηση για τη θανατική ποινή στο Ισραήλ παίρνει νέα τροπή
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442