Στο 2,2% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Ιούλιο
Το πετρελαϊκό ράλι κατά τους προηγούμενους μήνες εκτίναξε τον πληθωρισμό της ευρωζώνης στα υψηλότερα επίπεδα επταμήνου. Έτσι τον Ιούλιο ο πληθωρισμός σε επίπεδο ΕΕ αυξήθηκε στο 2,2%, από 2,1% που ήταν τον Ιούνιο.
88
Το πετρελαϊκό ράλι κατά τους προηγούμενους μήνες εκτίναξε τον πληθωρισμό της ευρωζώνης στα υψηλότερα επίπεδα επταμήνου.
Έτσι τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., που συναλλάσσονται με το ευρώ αυξήθηκε στο 2,2%, από 2,1% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Eurostat.
Ωστόσο, μετά την υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, αυξήθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, βελτιώνοντας την προοπτική των εξαγωγών.
Συγκεκριμένα τον Ιούλιο ο δείκτης της εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών , ενισχυμένος στο –8 από –10 τον Ιούνιο. Οι αναλυτές ανέμεναν τη διαμόρφωση του δείκτη στο –9.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 2%, που έχει θέσει η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κάθε ένα από τους τελευταίους 16 μήνες, περιορίζοντας τη δυνατότητα της τράπεζας να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη με τη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, τα οποία παραμένουν στο 2% από τον Ιούνιο του 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβλήθηκε η δίκη του Χρήστου Μάστορα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
- «Πριν ή μετά την κοκαΐνη;» – Ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Κένεντι και ο Kid Rock σε καμπάνια για πολύ ιδρώτα
- Το ΤΟΠ καλάθι της Σαρακοστής: Ένας οδηγός με προϊόντα και συνταγές που μας υπόσχονται μία νηστεία μπουκιά και συχώριο
- Παναθηναϊκός: Με Χέιζ-Ντέιβις στον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ
- Νομός Έβρου: Σε «Red Code» μέχρι τη Δευτέρα – «Υψηλός κίνδυνος» για πλημμυρικά φαινόμενα
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Στο Κιλκίς με τον Αστέρα Βαλτοτοπίου

