Εξετάζουμε την περίπτωση του Καλόν της Μονακό, παραδέχεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός
Την απόκτηση του Μοχάμεντ Καλόν της Μονακό εξετάζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως αποκάλυψε η ίδια η διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδας με ανακοίνωση στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της. Τον Φραντζέσκο Κόκο στέλνει στους «ερυθρόλευκους» ιταλική εφημερίδα.
Την απόκτηση του Μοχάμεντ Καλόν εξετάζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως αποκάλυψε η ίδια η διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδας.
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ γνωστοποιεί ότι της προτάθηκε από μάνατζερ, μεταξύ άλλων ποδοσφαιριστών και ο επιθετικός της Μονακό Μοχάμεντ Καλόν. Η περίπτωσή του εξετάζεται» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, γεγονός πρωτόγνορο για τα ελληνικά δεδομένα.
Ο Καλόν, που κατάγεται από την Σιέρα Λεόνε, γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1979 στην πόλη Κενέμα, έχει ύψος 1.76 μέτρα και ζυγίζει 71 κιλά.
Μπορεί να αγωνισθεί εξίσου καλά τόσο στην περιφέρεια, όσο και στην «καρδιά» της επίθεσης, ενώ πέρυσι έπαιξε σε 34 αγώνες με την Μονακό, εκ των οποίων στους 27 ως βασικός.
Ο συμπαίκτης του Ακη Ζήκου στους Μονεγάσκους πέτυχε 11 γκολ (τα τέσσερα με πέναλτι).
Η καριέρα του Καλόν άρχισε την περίοδο 1995-96, οπότε πήγε στη Λουγκάνο της Ελβετίας, με την οποία μέχρι και την περίοδο 1996-97 έπαιξε σε 33 αγώνες, σημειώνοντας έξι γκολ.
Στη συνέχεια, πήρε μεταγραφή για την Μπολόνια (2 συμμετοχές) και την περίοδο 1997-98 πήγε στην Τζένοα (26 αγώνες-10 γκολ). Την επόμενη χρονιά αποκτήθηκε από την Κάλιαρι (26 αγώνες-6 γκολ) και αμέσως μετά στην Ρετζίνα (30 αγώνες-11 γκολ).
Την περίοδο 2000-2001 εντάχθηκε στη Βιτσέντζα (25 αγώνες-8 γκολ), ενώ ακολούθησαν τρία χρόνια στην Ιντερ (42 αγώνες-14 γκολ) για να καταλήξει πέρυσι στη Μονακό, απ΄ όπου ενδέχεται να «μετακομίσει» στον Πειραιά.
Οι Ιταλοί «στέλνουν» τον Κόκο στον Ολυμπιακό
Την απόκτηση του Φραντζέσκο Κόκο θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Virgilio Sport».
«Ο Φραντζέσκο Κόκο θα αγωνίζεται στην Ελλάδα την νέα περίοδο. Η Ιντερ και ο Ολυμπιακός έχουν συμφωνήσει για την μεταγραφή, η οποία θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στον διαδικτυακό τόπο της.
Ο Κόκο, που μετρά 17 διεθνείς συμμετοχές, υπήρξε ένα από τα σπουδαία ταλέντα του ιταλικού ποδοσφαίρου και ενδεικτικό της ποιότητας του, είναι το γεγονός ότι έχει αγωνισθεί σε Μίλαν, Μπαρτσελόνα και Ιντερ.
Ορισμένοι όμως τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να έχει την αναμενόμενη εξέλιξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί λύση ουσίας για τον Ολυμπιακό.
Ο Ιταλός άσος, που καλύπτει με επιτυχία την αριστερή πτέρυγα, γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1977, έχει ύψος 1.81 μέτρα και ζυγίζει 78 κιλά. Πέρυσι αγωνίσθηκε σε μόλις τρεις αγώνες των «νερατζούρι» εκ των οποίων στους δύο ήταν βασικός.
Το 1996 και το 1999 στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας με την Μίλαν, ενώ ντεμπούτο στο καμπιονάτο, έκανε στις 27 Αυγούστου 1995, όταν η Μίλαν νίκησε εκτός έδρας την Πάντοβα με 2-1.
Η καριέρα του Κόκο, αρχίζει την περίοδο 1993-94 με την Μίλαν, στην οποία παρέμεινε μέχρι την περίοδο 1996-97. Στο διάστημα αυτό, έπαιξε σε 19 αγώνες και στην συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Βιτσέντζα με την οποία αγωνίσθηκε 20 φορές.
Την περίοδο 1999-2000 πήγε στην Τορίνο (21 αγώνες) για να επιστρέψει στην Μίλαν, όπου την περίοδο 2000-2001 ήταν βασικότατο στέλεχος με 30 συμμετοχές.
Την περίοδο 2001-2002 παίρνει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα με την οποία παίζει σε 23 αγώνες, ενώ από την περίοδο 2002-2003 ανήκει στην Ιντερ και έκτοτε μετρά 26 συμμετοχές με τους «νερατζούρι».
Χωρίς τον Νίκολα Μίροτιτς ταξίδεψε η Μονακό στην Αθήνα, για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της φάσης των playoffs για την Ευρωλίγκα. - Τι δήλωσε ο Ντιαλό.
Σε συνέντευξή του σε ρουμάνικο Μέσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε ως τους δύο πιο δύσκολους μήνες της ζωής του, μετά τον θάνατο του πατέρα του Μιρτσέα και τον χαμένο τελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.