Προληπτικά μέτρα για πάταξη της τρομοκρατίας ζητά από τις δυνάμεις ασφαλείας ο Πούτιν
Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ζητά πλέον ο Πούτιν από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες. Στον αντίποδα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας περιορίζει την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων υπόπτων για τρομοκρατία.
31
Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ζητά πλέον ο Πούτιν από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες.
«Οι πρόσφατες εκρήξεις στο Λονδίνο, οι επιθέσεις στο Ιράκ, την Τουρκία, το Ισραήλ, αυτοί που χτύπησαν την Αίγυπτο, τα εγκλήματα κατά των εκπροσώπων της εξουσίας στην Τσετσενία και το Νταγκεστάν στη Ρωσία δείχνουν ότι η τρομοκρατία παραμένει μία από τις κύριες απειλές στον κόσμο» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας την Τετάρτη στην τελετή παρασημοφόρησης αξιωματικών της αστυνομίας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).
«Η δράση σας στον τομέα αυτό πρέπει να έχει προληπτικό χαρακτήρα» πρόσθεσε ο Πούτιν στην ίδια ομιλία, που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.
Δεν διευκρίνισε ωστόσο, τι μπορεί να περιλαμβάνει ο όρος «προληπτική δράση», ο οποίος ενδεχομένως σημαίνει κάποια «προληπτικά» χτυπήματα και δολοφονίες όσων είναι ύποπτοι για τρομοκρατική δράση…
Μέτρα προστασίας του απορρήτου από τη Γερμανία
Την ώρα πάντως που η τρομο-υστερία μοιάζει να έχει καταλάβει ολόκληρη την Ευρώπη, με τα αντιτρομοκρατικά μέτρα να υιοθετούνται το ένα μετά το άλλο από τις κυβερνήσεις, ιδιαίτερη βαρύτητα λαμβάνει μία απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.
Σύμφωνα με αυτή, περιορίζεται το δικαίωμα της αστυνομίας να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες ατόμων υπόπτων για τρομοκρατική δράση, με το σκεπτικό ότι οι εκτεταμένες εξουσίες που έχουν δοθεί στις αστυνομικές αρχές του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας είναι αντισυνταγματικές.
Η σχετική απόφαση του ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου θα έχει επιπτώσεις στις δυνατότητες αστυνομικής παρέμβασης στις τηλεπικοινωνίες σε ολόκληρη τη Γερμανία. Πολλά από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, είτε έχουν παραχωρήσει ήδη εκτεταμένες εξουσίες στις αστυνομικές τους δυνάμεις όσον αφορά την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών, είτε σκόπευαν να το πράξουν.
Στην απόφασή του το Συνταγματικό Δικαστήριο τονίζει ότι η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αποτελεί σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και πρέπει να επιτρέπεται μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τόμπσον: «Αυτό είναι το πιο μεγάλο παιχνίδι της καριέρας μου»
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 39 προσαχθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Σοκάρει το βίντεο της επίθεσης
- Νέα Αριστερά: «Έπεα πτερόεντα» τα μεγαλόπνοα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ της κυβέρνησης – Απεντάσσονται με κρότο ανικανότητας
- Ποιος είναι ο Σταύρος Φλώρος που τραυματίστηκε σοβαρά στο Survivor
- Phantom X: Η νέα lifestyle καμπάνια της Under Armour με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καράβα
- Συναγερμός στη Ρεάλ Μαδρίτης: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Φλορεντίνο Πέρεθ
- Το Fast & Furious μπαίνει με «σπασμένα φρένα» στη μικρή οθόνη
- Νέα εποχή στις κυβερνοεπιθέσεις – Χάκερ χρησιμοποίησαν ΑΙ για να βρουν κρίσιμο κενό ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442