Τα πρόστιμα λόγω επιδοτήσεων θα αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση, λέει ο Ευ.Μπασιάκος
Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, για να αντιμετωπίσει τα πρόστιμα που επέβαλε η Κομισιόν στην Ελλάδα για κακοδιαχειρίσεις κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων σε αγροτικά προϊόντα την περίοδο 2000-2003, είπε ο Ευ.Μπασιάκος.
38
Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που τής παρέχεται από το κοινοτικό δίκαιο, για να αντιμετωπίσει τα πρόστιμα (δημοσιονομικές διορθώσεις) που επέβαλε τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για κακοδιαχειρίσεις κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων σε αγροτικά προϊόντα την περίοδο 2000-2003.
Αυτό δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος, επισημαίνοντας ότι οδηγός στις προσπάθειες της κυβέρνησης θα αποτελέσουν οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με τις οποίες δικαιώθηκε η χώρα μας και της επιστράφηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 705,9 εκατ. ευρώ, που είχαν επιβληθεί για τη διαχείριση κοινοτικών επιδοτήσεων στο βαμβάκι και τις αροτραίες καλλιέργειες στα τέλη της περασμένης δεκαετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Φίτσο προειδοποιεί τον Ζελένσκι με αντίποινα αν δεν επαναλειτουργήσει ο πετρελαιαγωγός Ντρούζμπα
- Μπενίτεθ: «Ξέρω ότι όλοι περιμένουν πιο πολλά από εμάς – Οι παίκτες δεν θα παίξουν καλύτερα υπό πίεση»
- Κ. Θ. Δημαράς: Εκείνοι που τον βοήθησαν
- Αναβλήθηκε η δίκη του Χρήστου Μάστορα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
- «Πριν ή μετά την κοκαΐνη;» – Ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Κένεντι και ο Kid Rock σε καμπάνια για πολύ ιδρώτα
- Το ΤΟΠ καλάθι της Σαρακοστής: Ένας οδηγός με προϊόντα και συνταγές που μας υπόσχονται μία νηστεία μπουκιά και συχώριο

