Μήνυμα πυρήνα της Αλ Κάιντα για τον απαχθέντα πρεσβευτή της Αλγερίας στο Ιράκ
Πυρήνας της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, με μήνυμά της στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή του Αλγερινού πρεσβευτή στη χώρα. Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις εναντίον Ιρακινών αστυνομικών συνεχίζονται. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο.
53
Πυρήνας της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, με μήνυμά της στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή του Αλγερινού πρεσβευτή στη χώρα. Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις εναντίον Ιρακινών αστυνομικών συνεχίζονται. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο.
Όπως μετέδωσε το Reuters, το μήνυμα, που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα που συνήθως χρησιμοποιείται από την οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, αναφέρει: «Η Αλγερία βιάστηκε να δηλώσει υπακοή στους σταυροφόρους, στέλνοντας πρεσβευτή στο Ιράκ… Δεν μάθατε από την μοίρα που είχε ο πρεσβευτής της τυραννικής Αιγύπτου;»
Ο Αλγερινός πρεσβευτής Αλί Μπελαρούσι και ο διπλωματικός ακόλουθός του απήχθησαν από τη Βαγδάτη την Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Ιράκ είχε απαγάγει τον πρεσβευτή της Αιγύπτου Ιχάμπ ελ-Σερίφ και τον είχε δολοφονήσει.
Στο μήνυμα του Σαββάτου, η οργάνωση δεν αναφέρεται στο δεύτερο διπλωμάτη, που απήχθη μαζί με τον Αλγερινό πρεσβευτή, ούτε δίνει τα ονόματα των ανδρών. Ενδεχομένως να ακολουθήσει και δεύτερο μήνυμα.
Ωστόσο, στην ανακοίνωση της οργάνωσης εκφράζεται ικανοποίηση καθώς η απαγωγή έγινε σε πολυσύχναστο και αυστηρά φρουρούμενο τμήμα της Βαγδάτης.
«Τα αδέλφια σας στην Οργάνωσης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ συνεχίζουν τον ιερό αγώνα τους ενάντια στους εχθρούς του Θεού. Αυτή [η Αλγερία] είναι μία ακόμη χώρα που δεν υπακούει στους νόμους του Θεού και είναι τύραννος της σύγχρονης εποχής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Νέες δολοφονίες
Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις εξτρεμιστών κατά Ιρακινών αστυνομικών συνεχίζονται. Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, σε διαφορετικές επιθέσεις.
Τρεις αστυνομικοί από τη Φαλούτζα βρέθηκαν δολοφονημένοι στην κοντινή πόλη Κάρμα. Ένας υπάλληλος ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ σκοτώθηκε στη Βαγδάτη από πυρά εξτρεμιστών που διέρχονταν με αυτοκίνητο από το σημείο. Ένοπλοι αιφνιδίασαν διάφορες αστυνομικές περιπόλους στη Βαγδάτη, τραυματίζοντας συνολικά τρία άτομα. Επίσης, το Σάββατο ανακαλύφθηκε η σορός άνδρα, με δεμένα τα μάτια, που είχε δολοφονηθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα.
Την Παρασκευή, εντοπίστηκε ένας ακόμη δολοφονημένος Ιρακινός, ο οποίος είχε απαχθεί από τη Βαγδάτη στις αρχές της εβδομάδας, μαζί με τα δύο αδέλφια του. Οι δύο από τους τρεις είχαν βρεθεί νεκροί την Πέμπτη. Τα δύο αδέλφια ήταν αστυνομικοί και ο τρίτος ιμάμης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442