36

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ απηύθυνε έκκληση για επανεξέταση των αντιτρομοκρατικών μέτρων στη Γερμανία, έπειτα από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο και το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου.

Ο Φίσερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag πως η αντιτρομοκρατική ασφάλεια της Γερμανίας «πρέπει συνεχώς να εξετάζεται υπό το φως των νέων εμπειριών». Προειδοποίησε, ωστόσο, εναντίον των υπερβολικών αντιδράσεων.

Ο Γερμανός υπουργός επισήμανε ότι οι επιθέσεις στο Λονδίνο κατέδειξαν ότι, παρ όλες τις προφυλάξεις, οι ανοιχτές κοινωνίες παραμένουν ευπρόσβλητες σε αυτού του είδους τις επιθέσεις.

«Ήταν στόχος των τρομοκρατών να βάλουν βόμβες σε μέρη υψηλής ασφαλείας. Αλλά είναι αυτό ακριβώς που δεν μας επιτρέπεται να αποδεχθούμε» είπε.

Ακύρωση πτήσεων

Εν τω μεταξύ, ο γερμανικός ταξιδιωτικός οργανισμός, Τόμας Κουκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου την ακύρωση όλων των πτήσεων προς το Σαρμ ελ-Σέιχ.

«Όλα τα ταξίδια στην Αίγυπτο που είχαν προβλεφθεί για φέτος το καλοκαίρι μπορούν να ανταλλαγούν δωρεάν έως τις 6 Αυγούστου, και οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν άλλο προορισμό ή να αναβάλουν το ταξίδι τους» ανακοίνωσε ο όμιλος.

Μεταξύ των τραυματιών από τις επιθέσεις στο Σαρμ ελ-Σέιχ περιλαμβάνονται και Γερμανοί, δήλωσε ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό