Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεκαεννέα χρόνια κάθειρξη στον οδηγό της μοιραίας νταλίκας στα Τέμπη το 2003

Δεκαεννέα χρόνια κάθειρξη στον οδηγό της μοιραίας νταλίκας στα Τέμπη το 2003

Ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου στον Δημήτρη Ντόλα, οδηγό της νταλίκας που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές, το 2003. Βαριές ποινές και στους άλλους κατηγορούμενους.

43

Βαριές ποινές επέβαλε την Παρασκευή το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Βόλου στους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος των Τεμπών, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2003 και στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο 21 μαθητές και μαθήτριες από το Μακροχώρι Ημαθίας.

Το δικαστήριο επέβαλε 19 χρόνια κάθειρξης στον οδηγό της νταλίκας Δημήτρη Ντόλα και 18 χρόνια στον ιδιοκτήτη της νταλίκας και υπεύθυνο του τμήματος φόρτωσης και μεταφοράς της εταιρείας «Ακρίτας ΑΕ» Φώτη Καβελίδη.

Επίσης, επέβαλε 14 χρόνια κάθειρξης στον συνδιοκτήτη της νταλίκας Αναστάσιο Καμέα, 13 χρόνια στον γενικό διευθυντή της εταιρείας «Ακρίτας ΑΕ» Πολυχρόνη Δαδαβούνη και 13 χρόνια στον διευθυντή του εργοστασίου Δημήτρη Χαμπούρη.

Για τον αποθηκάριο του εργοστασίου της εταιρείας, Μωυσή Αλεξάκη, το δικαστήριο έκρινε ότι οι ευθύνες του είναι σε βαθμό πλημμελήματος και η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε είναι τεσσάρων χρόνων και 8 μηνών.

Για τους κατηγορούμενους υπάρχει και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, τέσσερα χρόνια το ανώτατο και δύο το ελάχιστο.

Επίσης, το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον πρόεδρο της «Ακρίτας ΑΕ» Αθανάσιο Σαράντη, αλλά και την τότε διευθύνουσα σύμβουλο Λουκία Σαράντη, και νυν αντιπρόεδρο της εταιρείας.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του δημαρχείου του Βόλου -πριν την έναρξη της δίκης- όταν οι γονείς των θυμάτων θέλησαν να αναρτήσουν το πανό με τις φωτογραφίες των 21 παιδιών που χάθηκαν στο τροχαίο δυστύχημα. Η αστυνομία δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024