Ξεπέρασε το 1 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης σε νησιά και τουριστικές περιοχές
Αυξήσεις-«φωτιά» καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων σύμφωνα με τις μετρήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, με την τιμή της αμόλυβδης να ξεπερνά τα επίπεδα του 1 ευρώ/λίτρο σε πολλές περιοχές της χώρας. Σημάδια υποχώρησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
88
Αυξήσεις-«φωτιά» καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων σύμφωνα με τις μετρήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, με την τιμή της αμόλυβδης να ξεπερνά τα επίπεδα του 1 ευρώ/λίτρο σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα στους νομούς, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Λευκάδας και Θεσπρωτίας, η αμόλυβδη βενζίνη διατίθεται πάνω από ένα ευρώ το λίτρο, προκαλώντας ανησυχία στους καταναλωτές.
Από τις αρχές του έτους, οι τιμές της αμόλυβδης έχει αυξηθεί συνολικά κατά 28,59%. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 1,62% και διαμορφώνεται στα 94 λεπτά το λίτρο.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποκλιμάκωση των τιμών των καύσιμων και διευκρίνισε πως τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές αναφέρουν πως η ζήτηση στο αργό πετρέλαιο δεν θα είναι έντονη το επόμενο διάστημα, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής του.
Πάντως πτωτική πορεία ακολουθούν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς εξασθένησε ο τυφώνας Έμιλι, εξαιτίας του οποίου ανεστάλη κατά το μεγαλύτερο μέρος η παραγωγή αργού στο Μεξικό.
Αναλυτικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε το μεσημέρι της Τρίτης κατά 18 σεντς στο βαρέλι και η τιμή του διαμορφωνόταν στα 57,14 δολάρια, μετά τις απώλειες 77 σεντς που σημείωσε τη Δευτέρα.
Στο Λονδίνο, το Μπρεντ έχανε 13 σεντς στο βαρέλι και η τιμή του υποχωρούσε στο ποσό των 56,86 δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΙΝΣΕΤΕ: Το brand «Ελλάδα» καταγράφει ταχεία άνοδο σε αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα
- LIVE: Ηρακλής – Μύκονος Betsson
- Νιγηρία: Τριάντα οκτώ μεταλλωρύχοι νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο μολύβδου
- Μεντβέντεφ – Τσιτσιπάς 0-2: Στέφανος από τα… παλιά και πρόκριση στους «8» του Qatar Open
- Τεττέη: «Με την Πλζεν θα δείξουμε κάτι διαφορετικό – Έχουμε βασιστεί στο πλάνο του προπονητή»
- Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Μανιτάκης – Διήμερο πένθος στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
