Το φθινόπωρο η πώληση του 10% της Αγροτικής, λέει ο υποδιοικητής της ΑΤΕ
O υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας είπε την Πέμπτη ότι το Δημόσιο θα πουλήσει το 10% της ΑΤΕ σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές έως τα τέλη του φθινοπώρου, με στόχο την άντληση 250-300 εκατ. ευρώ.
O υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας είπε την Πέμπτη ότι το Δημόσιο θα πουλήσει το 10% της ΑΤΕ σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές έως τα τέλη του φθινοπώρου, με στόχο την άντληση 250-300 εκατ. ευρώ.
«Μέσα στο φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης ποσοστού 10% αυξάνοντας την διασπορά της μετοχής. Θα έχουμε τελειώσει έως τα τέλη του φθινοπώρου» είπε στο Reuters ο Παναγιώτης Βαράγκης.
«Στόχος για τον βασικό μέτοχο είναι η άντληση 250-300 εκατ. ευρώ με τις μετοχές να διατίθενται μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές» προσέθεσε.
Η κεφαλαιοποίηση της Αγροτικής προσεγγίζει τα 2,9 δισ. ευρώ με το Δημόσιο να διατηρεί το 84,5% της τράπεζας. Την Πέμπτη η μετοχή της ΑΤΕ ενισχύθηκε κατά 4,49% σε 3,26 ευρώ.
Η κυβέρνηση έχει πει ότι στοχεύει σε έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 1,6 δισ. ευρώ το 2005 από αποκρατικοποιήσεις και έχει ανακοινώσει την διάθεση πακέτου έως 16,44% του ΟΠΑΠ.
«Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την διάθεση των μετοχών. Βρισκόμαστε σε επαφές με ξένους επενδυτικούς οίκους, έχουμε πραγματοποιήσει παρουσιάσεις στο εξωτερικό και η προσπάθεια θα ενταθεί από τον Σεπτέμβριο» είπε ο κ. Βαράγκης.
Η Αγροτική Tράπεζα προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,25 δισ. ευρώ τον Ιούνιο για την κάλυψη των ασφαλιστικών υποχρεώσεων της καθώς και επισφαλών δανείων στο πλαίσιο της εξυγίανσης του ισολογισμού της.
Ο κ. Βαράγκης είπε ότι η Aγροτική θα ενταχθεί στο νέο ενιαίο επικουρικό ταμείο που δημιουργείται βάσει του νέου νόμου της κυβέρνησης καθώς και ότι βάσει των διατάξεων του οι εισφορές της προς το κύριο ταμεία θα μειωθούν από το 34% επί του μισθού των εργαζομένων στο 17,3%.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.