27

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους της αγοράς εκτός από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,23% στις 3.116,35 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 181 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε ορισμένους κλάδους και κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Ο ΟΤΕ υποχώρησε με αφορμή δημοσιεύματα ότι 5.126 εργαζόμενοι αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με τους περισσότερους, ωστόσο, να αποχωρούν το 2006, αργότερα από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι αρνητική, καθώς το όφελος όσον αφορά στο λειτουργικό κόστος του οργανισμού θα καθυστερήσει να εμφανιστεί.

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank και της Αγροτικής Τράπεζας. O υποδιοικητής της Αγροτικής Παναγιώτης Βαράγκης είπε στο Reuters ότι το φθινόπωρο θα πωληθεί το 10% των μετοχών με στόχο την άντληση 250-300 εκατ. ευρώ.

Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,09% στις 3.646,24 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 βρέθηκε χαμηλότερα κατά 0,23% στις 1.746,49 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 ενισχύθηκε κατά 1% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 0,34%.

Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Συμμετοχών (+2,61%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-7,05%).

Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-2,66% στα 24,14 ευρώ), της Alpha Bank (+2,29% στα 22,38 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (-0,27% στα 29,10 ευρώ).

Από τις μετοχές που διακινούνται, 107 ενισχύθηκαν, 163 υποχώρησαν και 118 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ