Εκκενώθηκε τράπεζα στη Ρώμη έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα
Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα στη Ρώμη, έπειτα από πληροφορίες για τοποθέτηση βόμβας στην έδρα της ιταλικής τράπεζας Capitalia. Το κτίριο εκκενώθηκε, έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα στη Ρώμη, έπειτα από πληροφορίες για τοποθέτηση βόμβας στην έδρα της ιταλικής τράπεζας Capitalia (πρώην Banca di Roma).
Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το κτίριο εκκενώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα.
Το τηλεφώνημα έγινε περίπου στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) στο τηλεφωνικό κέντρο της Capitalia, τέταρτου σε μέγεθος τραπεζικού ομίλου της Ιταλίας.
Αμέσως μετά η αστυνομία απομάκρυνε τους περίπου 200 εργαζομένους ώστε οι πυροτεχνουργοί να κάνουν τις απαραίτητες έρευνες.
Η έδρα της τράπεζας βρίσκεται στην κεντρική οδό Βία ντελ Κόρσο, 200 ως 300 μέτρα από την έδρα της κυβέρνησης.
Την περασμένη Παρασκευή, μία ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, η ισλαμιστική οργάνωση «Οργανισμός της Αλ Κάιντα – Τζιχάντ στην Αραβική Χερσόνησο» απείλησε τη Ρώμη με αιματοκύλισμα.
«Προειδοποιούμε τη Ρώμη, την πρωτεύουσα των άπιστων, ότι τα λιοντάρια της Τζιχάντ στην Ευρώπη είναι έτοιμα να εξαπολύσουν σκληρά χτυπήματα κατά της κυβέρνησης που συνεργάζεται με τους κατακτητές Αμερικανούς» ανέφερε η οργάνωση.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.