Νέα έδρα εγκατάστασης αναζητά η Intracom
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η πιθανότητα μετεγκατάστασης της Intracom, καθώς έχει αναθέσει σε στελέχη της εταιρείας αλλά και σε εξωτερικούς συμβούλους την πραγματοποίηση σχετικής μελέτης, επικαλούμενη το «εχθρικό περιβάλλον» στην Ελλάδα.
27
Εντός των επόμενων έξι μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Intracom για τη μεταφορά της έδρας της αλλά και της παραγωγικής της βάσης εκτός Ελλάδος.
Η διοίκηση της εταιρείας δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν και σε ποια χώρα θα μετεγκατασταθεί μεταξύ της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Oυκρανίας. Έχει αναθέσει όμως και σε στελέχη της εταιρείας αλλά και σε εξωτερικούς συμβούλους την πραγματοποίηση μελέτης μετεγκατάστασης, πράγμα το οποίο δείχνει ότι η πιθανότητα αποχώρησης από την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Η διοίκηση της Intracom, η οποία απασχολεί 3.000 εργαζoμένους στην Ελλάδα, θεωρεί ότι ο τζίρος της εσωτερικής αγοράς βαίνει μειούμενος, ενώ οι δουλειές από το εξωτερικό αυξάνονται ταχύτατα. Συγκεκριμένα, ο τζίρος στην Ελλάδα περιορίζεται στο 40% του συνολικού και οι προβλέψεις είναι ότι θα μειωθεί περαιτέρω.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γ.Δεληγιάννης, εξηγεί ότι ο περιορισμός των εργασιών οφείλεται στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των διαγωνισμών από την κυβέρνηση (ο χρόνος από την ανακοίνωση του διαγωνισμού ως την κατακύρωση του έργου πλησιάζει τα δυόμισι χρόνια) αλλά και στο «εχθρικό κλίμα» που έχει διαμορφωθεί για τον όμιλο Intracom τα τελευταία χρόνια.
Εκτός από τη μείωση του εγχώριου τζίρου, η απόφαση για μετεγκατάσταση σε άλλη χώρα των Βαλκανίων ευνοείται από το σημαντικά χαμηλότερο κόστος λειτουργίας που θα έχει εκεί η εταιρεία. Η προοπτική της μετεγκατάστασης είχε αναφερθεί πρόσφατα και στη γενική συνέλευση αλλά αυτό που διαφαίνεται σήμερα είναι ότι δεν πρόκειται απλώς περί «σκέψης». Η διαδικασία μετεγκατάστασης έχει ουσιαστικώς ξεκινήσει και σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη ανάλογες σκέψεις δρομολογούνται και σε άλλες επιχειρήσεις, εκτός ομίλου Intracom.
O ίδιος επισημαίνει ότι ο κλάδος της πληροφορικής συνολικά αντιμετωπίζει πρόβλημα στην Ελλάδα και ότι αρκετές από τις επιχειρήσεις του κλάδου είναι έτοιμες να κλείσουν. Η αιτία είναι αφενός οι μειωμένες δουλειές του Δημοσίου και αφετέρου το υψηλό κόστος παραγωγής στην εγχώρια αγορά, σε σχέση με το πολύ χαμηλότερο κόστος άλλων χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442