
Εκδηλώσεις κατά της ομοφοβίας στο Φεστιβάλ Περηφάνιας Αθήνα 2005
Με φεστιβάλ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο κέντρο της Αθήνας οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις τίμησαν το Σάββατο την Ημέρας Γιορτής και Διεκδίκησης, με αφορμή την επέτειο από τις επιδρομές αστυνομικών σε στέκια ομοφυλοφίλων στη Νέα Υόρκη στις 27 Ιουνίου 1969.
36
Με φεστιβάλ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο κέντρο της Αθήνας οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις τίμησαν το Σάββατο την Ημέρας Γιορτής και Διεκδίκησης, με αφορμή την 36η επέτειο από τα επεισόδια του Stonewall Inn, στο Γκρίνουιτς Βίλατζ της Νέας Υόρκης, κατά τις επιδρομές αστυνομικών σε στέκια ομοφυλοφίλων, στις 27 Ιουνίου 1969.
«Η αγάπη, ο έρωτας και η ζωή αξίζουν σεβασμό» διαδήλωσαν οι συγκεντρωθέντες. οι οποίοι με επικεφαλής την πολύχρωμη σημαία τους πορεύθηκαν στις επτά το απόγευμα προς τη Βουλή και επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου συνέχισαν με πάρτυ με μουσική επιμέλεια του Μιχάλη Δ..
Απο νωρίς το μεσημέρι οι οργανώσεις διένειμαν ενημερωτικό υλικό παρέθεταν σε περίπτερα, ενώ κατά την πορεία η κάθε οργάνωση είχε το δικό της πανό.
Η εκδήλωση, για την οποία είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείς. οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της επιτροπής Athens Pride 2005.
Οπως επεσήμαναν οι οργανωτές, το φεστιβάλ αποτελεί την απάντηση στην «ομοφοβία και το νέοσυντηρηρισμό» και απόφαση τους είναι να διεκδικήσουν την αποδοχή της ερωτικής επιλογής χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μακρόν: Ο πρώτος ηγέτης από τη Δύση που επισκέφθηκε τη Συρία μετά την πτώση Άσαντ
- Ινφαντίνο για την υπόθεση Μπάλογκαν: «Δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Τραμπ…»
- Ο ευρωπαϊκός Νότος φλέγεται – Πυρκαγιές σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα
- Πανελλαδικές: Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για κατάθεση μηχανογραφικών από υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Ο Ντόναλντ «χτύπησε», ο Μίκυ πότε; (vid)
- Κεφαλονιά: Προφυλακίστηκε προπονητής για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες αθλήτριες – Τι λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

