Τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την ανακούφιση των προσφύγων τονίζει ο Κ.Ανάν
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η 20ή Ιουνίου και ο ΓΓ του ΟΗΕ Κ.Ανάν στο μήνυμά του τονίζει ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δίνει μάχη για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των περίπου 17 εκατ. προσφύγων, που βρίσκονται σε 115 χώρες του πλανήτη.
43
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η 20ή Ιουνίου και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν στο μήνυμά του τονίζει μεταξύ άλλων ότι, καθημερινά, το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δίνει μάχη για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των περίπου 17 εκατ. προσφύγων, που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε 115 χώρες του πλανήτη.
«Οι περισσότεροι από εμάς διάγουμε τον καθημερινό μας βίο χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον τρόμο, το φόβο, τις συγκρούσεις και τις διώξεις, που έχουν εξαναγκάσει εκατομμύρια προσφύγων ανά τον κόσμο σε φυγή. Ξεχνάμε εύκολα ότι, οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι άνθρωποι όπως κι εμείς, με σπίτια, οικογένειες, δουλειές και όνειρα, τα οποία πρέπει να εγκαταλείψουν σε μια απελπισμένη αναζήτηση ασφάλειας σε άγνωστο περιβάλλον» υπογραμμίζει ο Κ.Ανάν.
«Αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο μέλλον, αυτοί οι συνηθισμένοι άνθρωποι πρέπει να επιδείξουν εκπληκτικό κουράγιο για να επιβιώσουν και να ξαναχτίσουν τις γκρεμισμένες ζωές τους» προσθέτει, επισημαίνοντας ότι την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων ο πλανήτης τιμά το απαράμιλλο πνεύμα και κουράγιο των εκατομμυρίων προσφύγων, πολλοί εκ των οποίων υπόκεινται σε τεράστιες δοκιμασίες, χωρίς ποτέ να χάνουν την ελπίδα και να βρίσκουν τη δύναμη να τις ξεπερνούν και να ξεκινούν μια νέα ζωή ενάντια σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις.
«Βλέπουμε το θάρρος τους καθημερινά στα προσφυγικά κέντρα της Ασίας και της Αφρικής, όπου ολόκληρες οικογένειες παρακολουθούν μαθήματα για να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, ενώ περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα που θα μπορέσουν επιτέλους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να ξαναφτιάξουν τις ζωές και τη χώρα τους» συνεχίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ στο μήνυμά του.
«Το βλέπουμε αυτό στο Αφγανιστάν, στην Αγκόλα, στη Σιέρα Λεόνε και δεκάδες άλλες χώρες, όπου εκατομμύρια πρόσφυγες επιστρέφουν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πατρίδα τους με μια νέα ελπίδα για το μέλλον» τονίζει και καταλήγοντας σημειώνει ότι την τελευταία πεντηκονταετία, η UNHCR βοήθησε περισσότερα από 50 εκατ. άτομα, που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους, να ξαναφτιάξουν από την αρχή τις κατεστραμμένες ζωές τους και να επουλώσουν τις πληγές του παρελθόντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
- Παναθηναϊκός – Μονακό: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για το play in με… φόντο τη Βαλένθια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442