Την επικύρωση του Ευρωσυντάγματος από τη Βουλή της Πολωνίας ζητεί ο Μάρεκ Μπέλκα
Την άμεση επικύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος από το Κοινοβούλιο της Πολωνίας ζήτησε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας Μάρεκ Μπέλκα. Κανονικά θα προχωρήσει το Λουξεμβούργο σε δημοψήφισμα στις 10 Ιουλίου, όπως έχει προγραμματιστεί.
43
Την άμεση επικύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος από το Κοινοβούλιο της Πολωνίας ζήτησε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας Μάρεκ Μπέλκα, κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η πολωνική ηγεσία ίσως εγκαταλείψει τα σχέδια για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Όπως δήλωσε ο Μπέλκα στον ραδιοσταθμό PiΝ, μετά την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών είναι δύσκολο να πεισθούν οι ψηφοφόροι να υποστηρίξουν το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
«Πιστεύω ακόμα ότι η επικύρωση της Συνταγματικής Συνθήκης από την Πολωνία θα είναι προς το συμφέρον μας» υποστήριξε.
«Όμως, καταλαβαίνω ότι σήμερα ο καλύτερος τρόπος για την επικύρωσή της είναι αυτό να συμβεί μέσω του Κοινοβουλίου. Είναι δύσκολο να πεισθεί ο κόσμος να το ψηφίσει τη στιγμή που γνωρίζει ότι οι περισσότερες χώρες καθυστερούν τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων τους» εξήγησε.
Ο Μπέλκα δήλωσε, επίσης, ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι και με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν στην επικύρωση του Ευρωσυντάγματος.
Κανονικά το δημοψήφισμα στο Λουξεμβούργο
Εν τω μεταξύ, το Λουξεμβούργο, το οποίο προεδρεύει έως το τέλος του μήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα αλλάξει τα σχέδιά του να διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα όπως έχει προβλεφθεί, στις 10 Ιουλίου, όπως δήλωσαν κυβερνητικές πηγές.
«Η κυβέρνηση είναι υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στις 10 Ιουλίου» δήλωσε τη Δευτέρα το νούμερο δύο της λουξεμβουργιανής διπλωματίας, ο Νικολά Σμιτ, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Φρανσουά Μπος.
«Όλα τα κόμματα συμφωνούν να διεξαχθεί το δημοψήφισμα στις 10 Ιουλίου» πρόσθεσε ο Μπος.
Και ο υπουργός Γεωργίας, Φερνάν Μποντέν, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή λίγο μετά την έναρξη μιας συνάντησης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Optansia & Guerrilla» σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση στο Θέατρο Αργώ
- Λιοσίων: Ξεκινά προσπάθεια αφύπνισης της 16χρονης – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία της μηχανής
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442