Παρέμβαση Θάτσερ λίγο πριν αρχίσουν οι «ζυμώσεις» για τον νέο αρχηγό των Συντηρητικών
Κάλεσμα στους Συντηρητικούς να επιστρέψουν στις αρχές του κόμματος απηύθυνε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Το μήνυμα της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας ήλθε λίγο προτού τα στελέχη του κόμματος αρχίσουν το διάλογο για το πώς θα εκλέξουν το νέο τους ηγέτη.
Κάλεσμα στους Συντηρητικούς να επιστρέψουν στις αρχές του κόμματος απηύθυνε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Το μήνυμα της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας ήλθε λίγο προτού τα στελέχη του κόμματος αρχίσουν το διάλογο για το πώς θα εκλέξουν το νέο τους ηγέτη.
Όπως μετέδωσε το BBC, οι βουλευτές των Συντηρητικών καλούνται από σήμερα να ψηφίσουν επί οκτώ προτάσεων για το νέο σύστημα εκλογής αρχηγού του κόμματος.
Η πλέον δημοφιλής πρόταση είναι αυτή της επιλογής δύο υποψηφίων από τους ίδιους βουλευτές και στη συνέχεια εκλογής του προέδρου από τη βάση.
Η εκλογή του νέου ηγέτη των Συντηρητικών θα γίνει προς τα τέλη του έτους. Προς το παρόν, ο μόνος που έχει εκφράσει ανοιχτά τις «σκέψεις» του να αντικαταστήσει τον Μάικλ Χάουαρντ είναι ο Κένεθ Κλαρκ.
Ο Κένεθ Κλαρκ υπήρξε υπουργός Οικονομικών στη δεύτερη κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ (1993-1997), ενώ διεκδίκησε χωρίς επιτυχία την ηγεσία του κόμματος το 1997 και το 2001.
Ωστόσο, η υποψηφιότητά δεν έχει ελπίδες, αφού οι θέσεις του είναι εξαιρετικά φιλοευρωπαϊκές.
Το μήνυμα της βαρόνης Θάτσερ διαβάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την εκλογή της στην ηγεσία των Συντηρητικών.
«Επιστρέψτε στις πρώτες μας αρχές για να τελειώνουμε με το θέμα της ηγεσίας» σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.