Ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη της Κ.Μπουρμπούλια
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών κάθισε η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, κατηγορούμενη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορούν τους χειρισμούς της την περίοδο της έρευνας για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.
88
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών κάθισε η πρώην ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, κατηγορούμενη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Τα αδικήματα αφορούν τους χειρισμούς της την περίοδο που διενεργούσε την έρευνα για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.
Συγκεκριμένα, η πρώην ανακρίτρια κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης και δωροληψία δικαστή.
Μαζί της στο εδώλιο κάθισε και ο δικηγόρος Αθανάσιος Βαρλάμης, ο οποίος φέρεται ότι της έδωσε 120 εκατομμύρια δραχμές.
Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ο επιχειρηματίας και πρόεδρος επενδυτικής εταιρείας Ηλίας Μπογδάνος, ο οποίος κατηγόρησε την κ. Μπουρμπούλια ότι τον κατέστρεψε οικονομικά και οικογενειακά.
Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ενώπιον της ανακρίτριας ο κ. Μπογδάνος -κατηγορούμενος τότε στην υπόθεση- είχε πιεστεί να καταβάλει 700 εκατομμύρια δραχμές σε αντίδικό του προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Επίσης, κατέθεσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Παπασαράντος.
Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση προκειμένου να διαβιβαστούν στοιχεία από τις ελβετικές Αρχές για λογαριασμούς της κ. Μπουρμπούλια.
Όπως έγινε γνωστό, οι ελβετικές αρχές έχουν ενημερώσει ότι η πρώην πρωτοδίκης δεν έχει λογαριασμό στο όνομά της και ότι υπάρχει λογαριασμός συγγενικού της προσώπου με κίνηση σε διαφορετικές ημερομηνίες από τις επίμαχες.
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την δεύτερη φορά που η κ. Μπουρμπούλια κάθεται στο εδώλιο. Η πρώτη φορά ήταν για παράλειψη δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2001, αδίκημα για το οποίο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά μηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
- «Λύγισε» ο Λουίς Ντίας: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας (vid)
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442