Εθελούσια έξοδο 220 εργαζόμενων στην Ολυμπιακή εξετάζει η κυβέρνηση
Nέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το πέμπτο κατά σειρά για την Oλυμπιακή Aεροπορία, εξετάζει η κυβέρνηση, ενώ η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μετατίθεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
27
Nέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το πέμπτο κατά σειρά για την Oλυμπιακή Aεροπορία, εξετάζει η κυβέρνηση, ενώ η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μετατίθεται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Την Τρίτη υπήρξαν συναντήσεις της Lazzard (συμβούλου της κυβέρνησης) και με τους δύο προτιμητέους αγοραστές, τη βρετανική Klesch & Company και την αμερικανικών συμφερόντων Olympic Investors, στην οποία ηγείται ο επιχειρηματίας Π.Aλεξάκης. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο σύμβουλος θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Olympic Investors.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ημερησία, η ηγεσία του υπουργείου Mεταφορών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση των OA για περίπου 70 χειριστές και 150 ιπτάμενους συνοδούς – φροντιστές. Στην OA έχουν ήδη γίνει τέσσερα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, το 1992, το 1994, το 1998 και στις αρχές του 2003.
Ως κίνητρα στις παραπάνω περιπτώσεις δινόταν αυξημένο εφάπαξ κατά 20%, 2 μισθοί δώρο και σε κάποιες περιπτώσεις γινόταν εξαγορά από την OA ορισμένων εργάσιμων χρόνων των αποχωρούντων.
H παραπάνω πληροφορία έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων στις Oλυμπιακές Aερογραμμές, παρά το γεγονός ότι στην εταιρεία υπάρχουν άτομα που συμφωνούν με την πρόωρη αποχώρησή τους. Περίπου 220 άτομα περιμένουν την υλοποίηση του προγράμματος, ωστόσο, δεν κρύβουν την ανησυχία τους μήπως δεν υπάρξουν ευνοϊκοί όροι.
Όσον αφορά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς οποιαδήποτε απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να πάρει και την έγκριση της EE, προκειμένου να ξεπεραστούν όλες οι ανοικτές υποθέσεις για τις Oλυμπιακές Aερογραμμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
- Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
- Επιστολή του Δημάρχου Πειραιά στον Πρωθυπουργό για την υπογειοποίηση των Γραμμών του ΗΣΑΠ
- Ανδρουλάκης: Να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών, της τοξικότητας, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442