Τα εισοδήματα των «αριστοκρατών» λιμενεργατών διερευνά η Εισαγγελία Πειραιά
Στην Εισαγγελία Πειραιά πέρασε η υπόθεση των λιμενεργατών του ΟΛΠ, τους οποίους ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χαρακτήρισε «αριστοκράτες», υποστηρίζοντας ότι οι ετήσιες αποδοχές τους ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά.
38
Στην Εισαγγελία Πειραιά πέρασε η υπόθεση των λιμενεργατών του ΟΛΠ, που εδώ και μία εβδομάδα πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, τους οποίους ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε «αριστοκράτες», υποστηρίζοντας ότι οι ετήσιες αποδοχές τους ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ.
Τη Δευτέρα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το ύψος των μηνιαίων και ετήσιων αποδοχών των λιμενεργατών. Επίσης, θα διερευνηθεί το καθεστώς της υπερωριακής εργασίας, καθώς και αν υπάρχουν εικονικές υπερωρίες που ανεβάζουν τα ημερομίσθια των περίπου 340 λιμενεργατών.
Την έρευνα ανέλαβε να φέρει σε πέρας η εισαγγελέας Κ.Βαρδάκη, η οποία και θα ενημερώσει υπηρεσιακώς τον κ. Πεπόνη για τα αποτελέσματά της. Στη διάρκεια της έρευνας θα κληθούν για εξέταση λιμενεργάτες και μέλη της διοίκησης του ΟΛΠ.
Στο μεταξύ, η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις. Μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου θα απέχουν από υπερωριακή απασχόληση, στις 16 και 17 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία, ενώ από τις 18 ως τις 20 Ιουνίου θα απέχουν από την υπερωριακή εργασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η συμπερίληψη στο επίκεντρο της Δημάρχου Σερρών
- Μαροζάν – Τσιτσιπάς 2-1: Νέος πρόωρος αποκλεισμός…
- Stournaras Set for Third Term as Greece Central Bank Governor
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
- Νέο επεισόδιο του Νεϊμάρ με την εξέδρα: «Είσαι χοντρός» (vid)
- Charlotte de Witte και Σίλβια Σάλις – Πώς ένα techno πάρτι καθόρισε την επόμενη αντίπαλο της Μελόνι
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον οδηγό
- Ειδικές φωλιές για χελιδόνια και σταχτάρες σε δημοτικά κτίρια τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442