Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 25o
ps. post
scriptum

Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία

Από τους αγρότες αρχίζει η εκστρατεία της ΔΕΗ για την αποφυγή μπλακάουτ τον Ιούλιο

Από τους αγρότες αρχίζει η εκστρατεία της ΔΕΗ για την αποφυγή μπλακάουτ τον Ιούλιο

Περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος τον Ιούλιο επιδιώκει η ΔΕΗ, δεδομένου ότι ο κίνδυνος μπλακάουτ είναι μεγάλος. Η προσπάθεια αρχίζει από τους αγρότες -λόγω λειτουργίας των αρδευτικών συστημάτων- και ακολουθούν Δημόσιο και άλλες επιχειρήσεις.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος τον Ιούλιο επιδιώκει η ΔΕΗ, δεδομένου ότι ο κίνδυνος μπλακάουτ είναι μεγάλος. Η προσπάθεια αρχίζει από τους αγρότες -λόγω λειτουργίας των ενεργοβόρων αρδευτικών συστημάτων- και ακολουθούν Δημόσιο και άλλες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βήματος της Παρασκευής, η Επιχείρηση στέλνει εγκύκλιο ζητώντας περιορισμό, όσο το δυνατόν περισσότερο, της λειτουργίας των αρδευτικών συστημάτων από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι την περίοδο από 27 Ιουνίου έως 5 Αυγούστου.

Παρά το γεγονός ότι η εγκύκλιος έχει προαιρετικό χαρακτήρα δεν αποκλείεται να επιβληθούν και κυρώσεις με τη μορφή της υπερχρέωσης των τιμολογίων.

Στο «στόχαστρο» της ΔΕΗ μπαίνει και το Δημόσιο, όπου θα υπάρξει εφοδιασμός με ειδικούς «πυκνωτές αντιστάθμισης», δηλαδή με μηχανήματα που θα περιορίζουν την κατανάλωση των κλιματιστικών.

Σημειώνεται ότι ακόμα και η ίδια η ΔΕΗ θα εγκαταστήσει τέτοιους πυκνωτές σε 300 κτίρια στα οποία στεγάζονται οι δικές της υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν από το υπουργείο Ανάπτυξης και τη ΔΕΗ εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού για την ανάγκη εξοικονόμησης ρεύματος το καλοκαίρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies