Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Υπό επιτήρηση έθεσε την μετοχή της Κορασίδης η διοίκηση του ΧΑ

Υπό επιτήρηση έθεσε την μετοχή της Κορασίδης η διοίκηση του ΧΑ

Σε καθεστώς επιτήρησης αποφάσισε να θέσει το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου τις μετοχές της εταιρίας «ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ» από τις 9 Ιουνίου, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στην εν λόγω εταιρία.

88

Σε καθεστώς επιτήρησης αποφάσισε να θέσει το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου τις μετοχές της εταιρίας «ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ» από τις 9 Ιουνίου, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στην εν λόγω εταιρία.

Σκοπός του ΧΑ είναι να δοθεί ένα σήμα προειδοποίησης στους επενδυτές, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που έχει η εταιρία αυτή την περίοδο και την περαιτέρω ενημέρωση των επενδυτών αλλά και του Χρηματιστηρίου απο τη διοίκηση της εταιρίας «ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ».

Επίσης προβλέπεται η αφαίρεση των μετοχών της εν λόγω εταιρίας απο τους δείκτες στους οποίους συμμετέχει.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής αλλαγές:

– Στο δείκτη Λιανικού Εμπορίου, οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται απο τον δείκτη και αντικαθίσταται απο τις μετοχές της εταιρίας ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε.

– Στον δείκτη FTSE/ASE SMALL CAP 80 οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται και αντικαθίσταται απο τις μετοχές της εταιρίας «ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ» με συντελεστή στάθμισης 75%.

– Στο δείκτη FTSE/ASE 140 οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται απο τον δείκτη και αντικαθίσταται απο τις μετοχές της εταιρίας «ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ» με τον ίδιο συντελεστή.

Επιστολή στο ΧΑ

Σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των όρων συνεργασίας με τις τράπεζες και τους προμηθευτές της, βρίσκεται η Ράδιο Κορασίδης, από την επιτυχή έκβαση των οποίων προσδοκάται η βελτίωση της ρευστότητάς της και της εν γένει χρηματοοικονομικής της κατάστασης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς το ΧΑ η εταιρεία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συνολικό ύψος των υποχρεώσεών της προς τρίτους, με ημερομηνία 31/5/05, ανέρχεται, κατά προσέγγιση στο ποσό των 192 έως 195 εκατ. ευρώ.

Από τις υποχρεώσεις αυτές, οι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές ανέρχονται στο ποσό των 26 εκατ. ευρώ περίπου, με την επιφύλαξη ύπαρξης και τυχόν άλλων, οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές στην εταιρεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο