Για αναθεώρηση του ελλείμματος του 2004 στο 6,4% του ΑΕΠ κάνει λόγο η ΕΣΥΕ
Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2004 πιθανόν να αναθεωρηθεί στο 6,3%-6,4% του ΑΕΠ (έναντι 6,1% επισήμως), λόγω επιπλέον στοιχείων για τις δαπάνες, είπε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ΕΣΥΕ Μανώλης Κοντοπυράκης. Στο 3,5% η αύξηση του ΑΕΠ το α΄τρίμηνο.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2004 πιθανόν να αναθεωρηθεί στο 6,3%-6,4% του ΑΕΠ (έναντι 6,1% επισήμως), λόγω επιπλέον στοιχείων για τις δαπάνες, όπως είπε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλης Κοντοπυράκης.
«Στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου θα αποστείλουμε στην Eurostat τα τελικά στοιχεία για το 2004. Είναι πιθανό να έχουμε μία επιβάρυνση στο έλλειμμα του 2004 της τάξης των 0,2-0,3 μονάδων» είπε ο κ. Κοντοπυράκης.
Ο γγ της ΕΣΥΕ προσέθεσε ότι τα επιπλέον στοιχεία αφορούν σε οφειλές στα νοσοκομεία, δαπάνες σχετικές με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Η κυβέρνηση έχει πει ότι το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 6,1% του ΑΕΠ το 2004 λόγω των δαπανών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και των χαμηλότερων από τα αναμενόμενα εσόδων.
Επίσης, έχει προβλέψει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 3,5% φέτος, ενώ έχει δεσμευθεί ότι θα λάβει μέτρα για να το μειώσει περαιτέρω στο 2,8% το 2006.
Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,6% το πρώτο τρίμηνο
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η αύξηση του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στο 3,5%, έναντι πρόβλεψης για 3,6%.
Η επίσημη ανακοίνωση των στοιχείων θα γίνει αύριο Παρασκευή από την ΕΣΥΕ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.