Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου
Στο ναδίρ υποχώρησε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου κατά τη δημοπρασία της Τρίτης. Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η μέση απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στο 3,41%, που συνιστά ιστορικό χαμηλό.
Στο ναδίρ υποχώρησε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου κατά τη δημοπρασία της Τρίτης. Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει η μέση απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στο 3,41%.
Η απόδοση αυτή είναι ιστορικώς η χαμηλότερη που εμφανίζει το ελληνικό δεκαετές ομόλογο αναφοράς. Οι προσφορές των επενδυτών κάλυψαν κατά 3,41 φορές το δημοπρατούμενο ποσό (1,5 δισ. ευρω).
Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τη χρηματοδότηση του δημόσιου ελλείμματος, καθώς περιορίζονται οι τόκοι που καταβάλλει το Δημόσιο για την εξυπηρέτησή του. Μέχρι το τέλος του έτους το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να δανειστεί τουλάχιστον οκτώ-εννέα δισ. ευρώ.
Η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρκής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία ανάπτυξης της ευρωζώνης.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας