Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει με μικρές απώλειες, παρά τα κέρδη στον ΟΤΕ, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις τραπεζικών τίτλων.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,06% στις 3.047,64 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 200 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται με «οδηγό» τη μετοχή της Siemens, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πωλεί τη ζημιογόνο μονάδα κινητής τηλεφωνίας.
Στη Σοφοκλέους τα κέρδη του ΟΤΕ δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις απώλειες των τραπεζικών μετοχών, με αποτέλεσμα η αγορά να κλείσει σε αρνητικό πρόσημο.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,06% στις 3.605,45 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,10% στις 1.715,01 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,36% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,31%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (+3,33%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (-1,52%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+2,11% στα 15,50 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (+0,07% στα 28,78 ευρώ) και της ΔΕΗ (-3,86% στα 19,94 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 89 σημείωσαν άνοδο, 164 υποχώρησαν και 126 παρέμειναν αμετάβλητες.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας