Συνεχίστηκε την Πέμπτη η έκνομη τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο
Με 32 μαχητικά, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 διείσδυσε την Παρασκευή στο Αιγαίο η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, την ώρα που, νοτιοανατολικά της Ρόδου, η Αγκυρα διεξάγει αεροναυτική άσκηση, μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Με 32 μαχητικά, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 διείσδυσε την Παρασκευή στο Αιγαίο η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έκνομης δραστηριότητάς της.
Συνολικά καταγράφηκαν 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε περιοχές του βόρειου, κεντρικού και νότιου Αιγαίου.
Σε όλες τις περιπτώσεις οι τουρκικοί σχηματισμοί αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μία περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.
Όπως έγινε γνωστό, έξι τουρκικοί σχηματισμοί ήταν οπλισμένοι, ενώ το ελικόπτερο και το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας πέταξαν νοτιοανατολικά της Ρόδου, όπου η Τουρκία διεξάγει αεροναυτική άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων